Adóváltozások 2006-2007

Pénzcentrum
2006. november 9. 08:30

A kormány napokon belül benyújtja azt a törvényjavaslatot, amely a korábban az uniós joggal ütköző módon megállapított regisztrációs adó visszafizetését szabályozza - írja a Napi Gazdaság.

A törvényt várhatóan még idén elfogadják; az onnantól számított fél év áll majd a jogosultak rendelkezésére a kérelmek benyújtására - érdemes a határidőt betartani, mert az elmulasztása jogvesztő, vagyis nem jut pénzéhez az autótulajdonos. Nem a teljes összeget kapják vissza az érintettek, hanem a befizetett és a jelenleg hatályos szabály alapján fizetendő adó különbözetét, viszont kamatot is fizet az állam.

Más adótörvényekről is tárgyalt tegnapi ülésén a kormány, bár nem mindegyikről született döntés, sőt pár meg is változhat. Egy javaslat szerint az e-bevallás kiterjesztése miatt emelkedő költségek kompenzálásaként a szolgáltatás díjának 10-15 százalékára rúgó adókedvezményben részesülhetnének a mikrovállalkozások, és az evások is csökkenthetnék adóalapjukat, más mértékekkel.

Az áfatörvény módosítása a számlák tartalmát szűkítené egy uniós irányelv teljesítéseként. Egyértelművé válna továbbá, hogy a munkaviszonyos ekhósoknak legalább a minimálbér után kell havonta fizetniük a járulékokat. A szolidaritási adóalapban elszámolható lesz a k+f.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?