4 °C Budapest

Adóváltozások 2006-2007

Pénzcentrum
2006. november 9. 08:30

A kormány napokon belül benyújtja azt a törvényjavaslatot, amely a korábban az uniós joggal ütköző módon megállapított regisztrációs adó visszafizetését szabályozza - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A törvényt várhatóan még idén elfogadják; az onnantól számított fél év áll majd a jogosultak rendelkezésére a kérelmek benyújtására - érdemes a határidőt betartani, mert az elmulasztása jogvesztő, vagyis nem jut pénzéhez az autótulajdonos. Nem a teljes összeget kapják vissza az érintettek, hanem a befizetett és a jelenleg hatályos szabály alapján fizetendő adó különbözetét, viszont kamatot is fizet az állam.

Más adótörvényekről is tárgyalt tegnapi ülésén a kormány, bár nem mindegyikről született döntés, sőt pár meg is változhat. Egy javaslat szerint az e-bevallás kiterjesztése miatt emelkedő költségek kompenzálásaként a szolgáltatás díjának 10-15 százalékára rúgó adókedvezményben részesülhetnének a mikrovállalkozások, és az evások is csökkenthetnék adóalapjukat, más mértékekkel.

Az áfatörvény módosítása a számlák tartalmát szűkítené egy uniós irányelv teljesítéseként. Egyértelművé válna továbbá, hogy a munkaviszonyos ekhósoknak legalább a minimálbér után kell havonta fizetniük a járulékokat. A szolidaritási adóalapban elszámolható lesz a k+f.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?