15 °C Budapest

Karácsonyi akciók - lehet spórolni?

Pénzcentrum
2006. december 20. 14:00

Meguntad a sorban állást, a tülekedést és azt, hogy mindig pont a te orrod elől viszik el az utolsó darabot? Szeretnél nyugodtan a kényelmes foteledben ülve, otthon a melegben vásárolni? Megteheted, de persze nem árt, ha előbb a hiányzó internetet bekötteted! A következőkben annak nézünk utána, hogy a szolgáltatók mivel kívánják elérni, hogy az ünnepek előtti költekezés közepette egy internetelőfizetés is könnyebben becsússzon a kosaradba, vagyis hogy ki mivel csábít.

Ötletek tárháza

Az internet szolgáltatók honlapjait végigböngészve arra a megállapításra juthat a lelkes kereső, hogy az akciók általában ugyanúgy hangzanak. Ennek okai az internet-szolgáltatók korlátozott lehetőségeiben rejtőznek, vagy ténylegesen valami megfogható tárgyi ajándékkal csábítanak, vagy a költségeinket próbálják meg csökkenteni.

A Magyarországon tevékenykedő cégek 2006 karácsonyán az utóbbi megoldást választották, valószínűleg az egyre árérzékenyebb piac láttán, és csak elvétve találkozunk nyereményakciókkal vagy a szolgáltatás megvásárlásához kapcsolt termékekkel. Gyűjtésünket 2006. december 19-én a szolgáltatók honlapjain közölt információk alapján készítettük el.

A költségeink csökkentésékor is két lehetőség áll azonban a szolgáltatók rendelkezésére, egyrészt csökkenthetik hosszú távú költségeinket a havidíjak mérséklésével, illetve a kezdetieket a belépési díj, a kötési díj és a havidíj (időleges) elengedésével. Mindkét forgatókönyvre találhatunk bőven példát, és vannak olyan cégek is, amelyek párhuzamosan mindkét költség alól mentesítenek bennünket.

Árban az igazság

A következő táblázatban a karácsonyi akciók főszereplőinek árajánlatait foglaltuk össze, 512 kb letöltési és 96 vagy 128 kb feltöltési sebességű internetes hozzáférés esetében. Az árak 1 éves hűségszerződés megkötése, és újonnan jött vásárlók esetében értendők (akinek az elmúlt három hónapban nem volt ADSL előfizetése). A táblázatban a bruttó, vagyis a 20 százalékos forgalmi adóval terhelt díjakat tüntettük fel.


Elég jelentős különbséget tapasztalhatunk az árak között, amely akár 1500-2000 forintnyi plusz költséget is jelenthet nekünk. Azt azonban mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a legtöbb általunk felsorolt internet-szolgáltató a T-Online partnere, amely azt jelenti, hogy az internetszolgáltatás ára mellett mindenképpen meg kell fizetnünk egy telefonvonal alapdíját.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nézzük meg az akciós árakat a nagyobb, egy megabites átviteli sebességre vonatkozóan is!
Ebben a kategóriában már sokkal kevésbé szóródnak az árak, az egyetlen kiemelkedő ajánlattal az Externet bír, amelynek hátránya, hogy a prepaid konstrukcióban a teljes évi díjat egyszerre és előre ki kell fizetni.


Van ám más is!

Természetesen az ár és a belépési költségek elengedése mellett vannak néhányan, akik az akciójukkal valóban fel szeretnék hívni magukra a figyelmet. A NetEasy például vállalja, hogy a bekötést a megrendeléstől számított két napon belül végrehajtja (persze van kibúvó hisz az időpontot és a helyszínt nekünk kell biztosítani), ellenkező esetben állják annak költségeit.

Találkozhatunk "hozz magaddal még egy embert" akcióval is, amikor a lelkes hálózatépítőket egy havi ingyen internettel díjazzák, így aki képes egy 12 új előfizetőből álló csapatot összeverbuválni, akár egész évben ingyen szörfözhet a világhálón. De bár elvétve vannak azért ajándékakciók is, a T-Online fényképezőgépet sorsol ki az újonnan kötők között.

Mindenki újdonságra vágyik

A hirdetésekben alján található kiscsillagos, apróbetűs részben azonban a legtöbb esetben megtalálható az a kritérium, hogy mindezek az akciók csupán újonnan az internetre felkapcsolódó felhasználók számára szólnak, vagyis azok számára, akik az elmúlt három hónapban nem rendelkeztek ADSL előfizetéssel. A helyzet érdekessége, hogy a legtöbb társaság online hirdeti akcióit, így az üzenet elég nehézkesen tud eljutni azokhoz, akiknek valóban szól.


Azok számára azonban, akik hűségesek és a szerződés lejárta után is kitartanak a társaság mellett, nem sok lehetőség akad a díjak mérséklésére, vagy valamilyen karácsonyi akcióban való részvételre.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm