2020. július 8. szerda Ellák

Korábban jön az enyhítés Budapesten: ekkortól lehet beülni az éttermekbe, kávézókba


Már péntektől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső terei, belül is lehet majd fogyasztani. Eredetileg csak hétfőtől vezették volna be az intézkedést.

Május 29-től, azaz péntektől a vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben is lehet már tartózkodni, megrendelt ételt és italt bent is el lehet fogyasztani - erősítette meg a Pesti Srácok információját Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

Mint mindta, a vendéglátóhelyeken a dolgozóknak maszkot kell viselniük és kötelező lesz a távolságtartás is. Farkas Örs azt is mondta, hogy pénteken az összes szabadtéri játszótér is megnyithat a fővárosban.

18 év felettiek csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a budapesti játszótereken.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS