13 °C Budapest

Ekkortól éledhet fel a magyar turizmus: külön szabály jöhet a wellness-részlegeken

2020. április 27. 14:52

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke bízik benne, hogy a nyáron már lesz némi bevétel az ágazatban. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint az idei szezonban biztosan "limitált" lesz a forgalom, és rengeteg megkötéshez, valamint egészségügyi előíráshoz kell majd alkalmazkodnia az ágazatnak. Flesch Tamás az ATV híradójának azt mondta: bíznak benne, hogy ezen a nyáron a vidéki szállodákban már lesz némi bevétel. A fővárosi hotelekkel kapcsolatban úgy számolnak, hogy ősz előtt nem igazán várható forgalom, a fővárosi turizmus alakulása ugyanis nagyban függ a légiforgalomtól.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: folyamatosan készülnek az új protokollok, részben a Magyar Turisztikai Ügynökség, részben az egyes szállodák is foglalkoznak ezzel. Flesch biztos benne, hogy jó néhány dolog meg fog változni, nem lesz például büféreggeli vagy büfévacsora, akár a szobaszervíz szolgáltatások is változhatnak.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a helyzet az éttermi felszolgálással, de az szinte biztos, hogy egyszerre kevesebb vendéget fognak fogadni

- mondta a szövetség elnöke, aki szerint ez sajnos áremelkedést okozhat majd, hiszen a szállodák éttermeinek hatékonysága csökken. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni Flesch szerint, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem