2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Ekkortól éledhet fel a magyar turizmus: külön szabály jöhet a wellness-részlegeken


A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke bízik benne, hogy a nyáron már lesz némi bevétel az ágazatban. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint az idei szezonban biztosan "limitált" lesz a forgalom, és rengeteg megkötéshez, valamint egészségügyi előíráshoz kell majd alkalmazkodnia az ágazatnak. Flesch Tamás az ATV híradójának azt mondta: bíznak benne, hogy ezen a nyáron a vidéki szállodákban már lesz némi bevétel. A fővárosi hotelekkel kapcsolatban úgy számolnak, hogy ősz előtt nem igazán várható forgalom, a fővárosi turizmus alakulása ugyanis nagyban függ a légiforgalomtól.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: folyamatosan készülnek az új protokollok, részben a Magyar Turisztikai Ügynökség, részben az egyes szállodák is foglalkoznak ezzel. Flesch biztos benne, hogy jó néhány dolog meg fog változni, nem lesz például büféreggeli vagy büfévacsora, akár a szobaszervíz szolgáltatások is változhatnak.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a helyzet az éttermi felszolgálással, de az szinte biztos, hogy egyszerre kevesebb vendéget fognak fogadni

- mondta a szövetség elnöke, aki szerint ez sajnos áremelkedést okozhat majd, hiszen a szállodák éttermeinek hatékonysága csökken. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni Flesch szerint, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked