20 °C Budapest
Továbbra sem engedik be a magyar vonatokat az osztrákok: eddig tolták ki a határidőt

Továbbra sem engedik be a magyar vonatokat az osztrákok: eddig tolták ki a határidőt

2023. október 20. 09:48

Előreláthatóan december 10-éig marad az az osztrák intézkedés, ami miatt nem tudnak átszállás nélkül, közvetlenül eljutni a magyar utasok vasúton nyugat-európai városokba- szúrta ki a Magyar Hang az osztrák vasút, az ÖBB honlapján.  

December 10-ig hosszabbították meg az ÖBB  azt intézkedést, amely eredetileg október 27-ig volt tervben, így addig megszűnt a közvetlen vasúti közlekedés Budapest és München között, és a Budapestről Salzburgba közlekedő járatok többsége is Bécsig közlekedik.

Az indoklás oka, ahogy azt már korábban mi is megírtuk, hogy az osztrák vasúttársaság megelégelte, hogy jelentős késéssel közlekedtek a magyar vonatok  a Budapest-Győr fővonalon végzett pályafelújítás miatt. Aminek tehát következménye lett, hogy az ÖBB levágta a a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágta Bécsben a Linz, Salzburg, München felé tovább menő budapesti railjet szerelvényeket. 

A MÁV oldalán még az eredetileg tervezett dátum szerepel, tehát október 27, és tovább nehezíti az utasok helyzetét, hogy az eddigi egyetlen vágány, ami használható volt (Budapest- Tatbánya útszakasz), szintén október 27-től felújítás alá kerül 3 hétre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem