12 °C Budapest
Budapest, 2021. július 21.Utasok csomagokkal a fõváros Déli pályaudvarának peronján a MÁV Start Zrt. Keszthely felé induló egyik InterCity (IC-s) vonatának egyik számozott kocsija felé tartanak, ahova a megváltott helyjegyük szól.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ez mindenkit érint, aki vonattal menne az Adriára: komoly változásokat jelentett be a MÁV

2023. június 16. 19:38

Június 9-től idén is közlekedik már a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity - közölte a MÁV péntek délután. A The Guardian brit napilap által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé tavaly beválogatott nemzetközi járatra április elejétől vásárolhatók jegyek elővételben, azóta csaknem kilencezren váltottak helyet fekvőhelyes- vagy hálókocsiba. A megnövekedett utazási igények miatt, június 16-tól a tervezetthez képest plusz egy fekvőhelyes kocsival kiegészítve, összesen 6 kocsival közlekedik az egyik legnépszerűbb nemzetközi éjszakai vonat.

Az április elejétől elindított értékesítés óta az Adria InterCity-re a helyüket már közel kilencezren foglalták le, amely azért is tekinthető kiemelkedőnek, mert a tavalyi turisztikai szezonban összesen 11900-an választották a közvetlen vasúti élményutazást Budapest és Split között. Az idei évben –  a bővített közlekedési időszakú – Adria InterCity-re akkora az érdeklődés, hogy a legmagasabb színvonalú hálókocsik helyeinek több mint 80 százalékát már lefoglalták az utasok, ezért igyekezniük kell a jegyvásárlással mindazoknak, akik a kényelmes komfortot nyújtó, pároknak és a kisebb családoknak ideálisabb, magasabb szolgáltatási színvonalat is biztosító 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben utaznának. Az ugyancsak csendes futású, klímás, konnektorokkal is felszerelt fekvőhelyes kocsik foglaltsága is az 50-60 százalékot közelíti. Kiváltképpen a vakáció időszakában közlekedő járatokra magas az értékesített helyek aránya.

A szeptember 30-ig irányonként heti 3 alkalommal közlekedő Adria InterCity ideális a horvátországi nyaralást tervezőknek, mert a járat Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába, illetve a táv nagy részét alvással is lehet tölteni, így pihenten érkezve, már az utazás is a nyaralási élmények részévé válhat. A vonat teljes útvonalán széles étel- és italkínálatú étkezőkocsi biztosítja a fedélzeten az ellátást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem