1 °C Budapest
Beautiful Street Cat hiding at winter

Kiadták a figyelmeztetést: óriási mennyiségű eső eshet, sőt, még havazhat is

2023. január 16. 10:55

Mediterrán ciklon hoz sokfelé csapadékos időt. Előrejelzések szerint hétfőn elsősorban eső várható, de reggel, délelőtt főként a Dunántúl nyugati felén, valamint az ország középhegységeiben havas eső, havazás is kialakulhat. A hét további részében szintén esély mutatkozik hózáporra, havazásra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Magyarország két megyéjében, Zalában és Somogyban is első szintű (citromsárga) figyelmeztetés van érvényben hétfőn az eső miatt.  

Hétfőn és kedden az ismétlődő jelleggel érkező csapadékzónákból a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő területein, majd napközben fokozatosan a Dunántúli-, illetve Északi-középhegység csúcsain is havazásba válthat a csapadék, így ezeken a területeken néhány centiméter, olvadozó, tapadó hóréteg kialakulhat. Ma Somogy megye nyugati felében akár 3 cm nedves, tapadó hó is összegyűlhet. Kedd délután az intenzívebb csapadékot néhol az Alföldön, délkeleten dörgés, villámlás kísérheti.

Ma Zala és Somogy vármegyékben a déli órákig kitarthat a csapadéktevékenység. Ezeken a területeken az eddig már lehullott mennyiséggel a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 mm-t, majd estefelé újabb csapadékrendszer érkezik, amely által kedden ismét jelentős mennyiség eshet. Az északkeleti országrészben emellett kedden, (illetve szerda délig) a 24 órás csapadékösszeg szintén meghaladhatja a 20 mm-t - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?