13 °C Budapest
Budapest, Hungary - March 14, 2022: View of Budapest Airport Air Traffic Control Tower with Dramatic sunset with Wizzair planes on the runway

Már ide is indít járatokat a fapados légitársaság: már 20 ezer forintért utazhatnak a telelők, nyaralók

2023. január 12. 20:02

A Wizz Air légitársaság január 9-én és 10-én két új, szaúd-arábiai járatát is elindította Budapestről. A Rijád és Dzsidda városába hetente kétszer induló gépekre már 16 290 forinttól vásárolhatóak jegyek a légitársaság weboldalán és mobilapplikációján keresztül.

A légitársaság Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította járatait Rijád és Dzsidda városába, és most Magyarország számára is megnyitja ezeket az útvonalakat. A bővítésnek hála a két ország közti közlekedés megfizethetővé, kényelmessé és jóval gyorsabbá válik, ezzel is támogatva mindkét ország turisztikai iparágát.

Az Arab-félsziget közepén, a hatalmas sivataggal körülvett Najd-fennsíkon fekvő Rijád egy hamisítatlan modern nagyváros, amely lenyűgöző, évszázados történelmet rejt hangulatos piacaival, lehengerlő múzeumaival és ősi építészetével. Tökéletes helyszín hosszabb üdülésre, de akár rövidebb kiruccanásra is.

A „Szaúd-Arábia kapujának” is nevezett Dzsiddában az elmúlt évszázadok során számos zarándok pihent meg a szent városok, Medina és Mekka felé vezető útján. Manapság egy hárommillió lakosú metropoliszként nyűgözi le az utazókat hihetetlen történelmi és kulturális örökségének, valamint a természeti csodáinak köszönhetően.

Útvonal Járatsűrűség Indulás dátuma Viteldíj
Budapest – Rijád (Riyadh) hétfő, péntek 2023. január 9. 19 990 forinttól
Budapest – Dzsidda (Jeddah) kedd, szombat 2023. január 10. 23 990 forinttól

A Budapestről elérhető két új járat részét képezi annak a huszonhárom új útvonalnak, amely a tervek szerint egymillió utasít repít az év során az országba. A légitársaság növekvő jelenléte támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek ambiciózus stratégiai célkitűzése, hogy 2030-ra megháromszorozza a Szaúd-Arábia felé irányuló utasforgalmat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2023-as évet két új budapesti járat indításával kezdhettük Szaúd-Arábiába. Ezentúl a Magyarországról induló utazók számára is könnyen elérhetővé válik az a hatalmas történelmi, művészeti és kulturális örökség, amelyet a Szaúd-Arábiai Királyság kínál a látogatóknak. A már bejelentett és hamarosan érkező további járatokkal a Wizz Air ismételten megerősíti elkötelezettségét Szaúd-Arábia felé, ahol folyamatos fejlesztésekkel és az ultradiszkont modell terjesztésével segíti az ország egyre sokszínűbb gazdaságát. Örömmel jelentem be azt is, hogy a Budapestről Szaúd-Arábiába induló új útvonalakkal együtt már tíz különböző közel-keleti célállomásra repülünk

– mondta Robert Carey, a légitársaság elnöke.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

„Gazdag történelmi örökségének, valamint a Saudi Vision 2030 programnak köszönhetően Szaúd-Arábia egyre kiemeltebb turisztikai célponttá válik. Izgatottan várjuk, milyen lehetőségeket fog jelenteni ez az együttműködés a magyar és szaúdi turisztikai ágazat és a két ország üzleti élete számára” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

A két új járat elindítása biztosítja, hogy az európaiak számára Szaúd-Arábia továbbra is vonzó úti cél maradjon, amelyet bármikor meglátogathatnak és felfedezhetnek.  A bejelentés egyben megerősíti elkötelezettségünket az elérhető és megfizethető szaúdi utazási élmény mellett

– mondta Fahd Hamidaddin, a Szaúdi Turisztikai Hatóság vezérigazgatója.

„Azzal, hogy összekötjük Budapestet Szaúd-Arábia fontosabb városaival, új utakat nyitunk meg Európából. A Wizz Air-rel együtt azon dolgozunk, hogy utazók milliói élvezhessék Rijád és az ország többi része által kínált élményeket. A Szaúdi Nemzeti Légi Összeköttetési Program keretében szorosan együttműködünk valamennyi érdekelt féllel, hogy támogassuk az ország virágzó turisztikai piacának növekedését, és a légi közlekedésen keresztül ösztönözzük a beutazást” – tette hozzá Khalil Lamrabet, az Szaúdi Nemzeti Légi Összeköttetési Program vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm