13 °C Budapest
Young woman with suitcase just arriving in Budapest and walking through Hero’s square

Ismét lezárások lesznek Budapesten: erről érdemes tudnod, ha útnak indulsz a hétvégén

MTI
2022. június 17. 10:35

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig több közlekedési változásra kell készülni a környéken, a korlátozások miatt a környéket érintő közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: pénteken délután 6 órától szombat reggel 6 óráig lezárják a Kós Károly sétányt és a Hősök terét, pénteken este 9 órától várhatóan éjfélig pedig az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint a Hermina úton félpályás lezárásra kell készülni.
    Emiatt péntek este 8 órától éjfélig a 105-ös és a 178-as busz az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca útvonalon jár, a 20E busz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton, a 30-as, a 30A és a 230-as busz pedig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon jár.  
    A lezárások miatt pénteken este 9 órától éjfélig a 70-es trolibusz a Zichy Mihály út helyett a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út útvonalon jár, a 75-ös trolibusz a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon közlekedik, a 76-os trolibusz pedig két szakaszon, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria) között.
    A BKK tájékoztatása szerint szombaton 0.15 és 1.30 között kerékpáros felvonulást tartanak a Városliget, Kós Károly sétány - Hősök tere - Dózsa György út - Damjanich utca - Rottenbiller utca - Baross tér - Fiumei út - Orczy tér - Orczy út - Nagyvárad tér - Haller utca - Soroksári út - Boráros tér - Petőfi híd - Goldmann György tér - Valdemar és Nina Langlet rakpart - Raul Wallenberg rakpart - Friedrich Born rakpart - Sztéhlo Gábor rakpart - Angelo Rotta rakpart - Gyóni Géza tér - Lipthay utca - Margit híd - Jászai Mari tér - Újpesti rakpart - Bessenyei utca - Kárpát utca - Dráva utca - Dózsa György út - Hősök tere útvonalon. A nagyobb csomópontoknál a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárásra kell készülni.
    Közölték azt is, hogy szombaton 15.30-tól este 9 óráig lezárják az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszát, a Hősök tere északi oldalát és a Kós Károly sétány centrum felé vezető sávját. Ugyancsak szombaton 18.30-tól este 9 óráig lezárják a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.
    A lezárások miatt szombaton 18.30 és este 9 óra között a 105-ös és a 178-as busz a Kodály körönd és a Hősök tere között az Andrássy út helyett a Bajza utca - Podmaniczky utca, illetve a Szondi utca - Szinyei Merse utca útvonalon jár, a 20E busz a Dózsa György út helyett a Dvořák sétányon és a Hungária körúton, a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Dózsa György út helyett a Dvořák sétány- Hermina út - Állatkerti körút útvonalon közlekedik, a 75-ös trolibusz pedig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút útvonalon.
    A BKK felhívta a figyelmet arra, az utazók utazásuk megtervezéséhez használják a BudapestGO alkalmazást, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm