15 °C Budapest
Nagymaros, 2022. június 9.Sár és törmelék borítja a síneket a Dömösi átkelés vasúti megállóhelyen 2022. június 9-én Nagymaros és Zebegény között, ahol a hirtelen lezúduló nagy mennyiségû csapadék miatt beomlott a domboldal. A hegyoldal mintegy egy kilométer hosszan omlott az útra, senki nem sérült meg. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták, és a vasúti pályán is szünetel a forgalom.MTI/Mihádák Zoltán

Indulnak a vonatpótló hajók ezen a szakaszon: két kikötő között 30-35 perc a menetidő

MTI
2022. június 10. 11:43

Vonatpótló hajó is segíti a közlekedést - a pótlóbuszok mellett - a szobi vonalon, Nagymaros-Visegrád megálló és Zebegény között péntektől - közölte a Mávinform. A menetidő 30-35 perc a két kikötő között, a hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és vasúti menetjegyeket elfogadják - írták. A hajójáratok reggelente a zebegényi és a nagymarosi kikötőből is 6, 7 és 8 órakor indulnak. Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul menetrend szerinti hajó Zebegénybe.

Zebegényből menetrend szerinti hajó indul Nagymaros érintésével Visegrádra: 11, 13, 15 és 17 órakor. Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi és a nagymarosi kikötőből is 18, 19 és 20 órakor indulnak - közölte a Mávinform. A pótlóbuszok Nagymaros és Szob között Kóspallag-Márianosztra útirányon át, illetve Szob-Szob alsó-Zebegény útirányon viszik az utasokat. A Szob/Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek, Komárom, illetve Rajka érintésével.

A vonatközlekedés azért szünetel, mert a csütörtöki viharban a Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra sárlavina zúdult a hegyoldalról. Emiatt a Budapest-Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra.

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17