10 °C Budapest
Young handsome man in a public transport

Ismét drágul egy BKV jegy ára: másfélszer annyit kell fizetni érte, mint korábban

MTI
2022. június 4. 15:33

Szerdától sűrűbben jár a repülőtéri 100E autóbusz, a jegy ára júliustól 900 forintról 1500-ra emelkedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány enyhülésének és a turizmus újraéledésének köszönhetően nőtt a 100E autóbusz kihasználtsága, ezért a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc-repülőtér között közlekedő jármű szerdától gyakrabban közlekedik. Napközben minden nap 10 percenként indul, kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 9 óra között az eddigi 15 perc helyett 12 percenként, hajnalban és késő este pedig további járatok segítik az utazást. Éjszaka 25 perccel később, 1 óra 30 perckor indul a belváros felé az utolsó busz.

Ugyanakkor július 1-jétől 1500 forintba kerül a repülőtéri buszra a jegy. A BKK kiemelte, hogy a jelentősen emelkedő fenntartási költségek ellenére továbbra is garantálni kívánják a stabil működést. A 100E vonalon egy korábbi felmérés szerint az utasok 83 százaléka külföldi, aki csak alkalmi jelleggel használja a BKK szolgáltatásait, és a 3,7 eurós árszintet - amely jelenlegi árfolyamon számítva hozzávetőleg 1500 forint - az utasok nagy része elfogadhatónak tartaná. A budapesti repülőtéri vonaljegyhez hasonló termékek ára Londonban 3000 forinttól indul, Párizsban 3500-4200, Bécsben 2800, Prágában 1300-1400 forint.

A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg - az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3 óra 32 perckor és 4 óra 02 perckor az Astoriánál is megállnak a járatok -, míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17