Új autópálya-matrica érkezik január 1-től Magyarországon: ezek a legfontosabb tudnivalók

Új autópálya-matrica érkezik január 1-től Magyarországon: ezek a legfontosabb tudnivalók

MTI
2021. december 31. 19:04

Az idén átadott és a díjköteles hálózatba vont útszakaszok új, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei autópálya matrica bevezetését eredményezik január 1-jétől - tájékoztat az www.e-autopalyamatrica.hu portál.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter 62/2021. (XII. 22.) ITM rendelete módosította a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletet. 2022. január 1-jével díjkötelessé válik az e-matricás rendszerben többek között az M30-as autópálya Miskolc-észak és Tornyosnémeti közötti szakasza (érdemes tudni, hogy az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is díjmentes marad), az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza, illetve az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza.

A Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes. Ezeken kívül díjkötelessé válik az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, ami egyúttal azt is jelenti, hogy bevezetésre kerül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei autópálya matrica. A lépéssel jövőre immár 17 - Nógrád és Békés megye kivételével - megye rendelkezik fizetős útszakasszal.

Az éves megyei matrica az egyik legnépszerűbb matricatípus, területi hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25