18 °C Budapest
Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. december 2.)

Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. december 2.)

2021. december 2. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2021. december 2.

Névnap

Melinda, Vivien

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 362.86 Ft
CHF: 348.09 Ft
GBP: 425.81 Ft
USD: 320.52 Ft

Skandináv lottó

A sorsolás dátuma: 2021. december 1.
A Skandináv lottó nyerőszámai a 48. héten emelkedő számsorrendben a következők:
4, 18, 19, 21, 22, 26, 30

Ezen a héten 1 telitalálat volt.
7-es találat: 1 db
6-os találat: 53 db
5-ös találat: 2252 db
4-es találat: 38832 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 17890 Ft
MOL: 2446 Ft
RICHTER: 8635 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.12.03: A frontális felhőzet északnyugat felől határozottan csökken, kisüt a nap, délután már csak a Tisza menti konvergenciában lehet több-kevesebb felhő. A front intenzív csapadékzónája (melyben az eső átmenetileg havas esőbe, tapadó havazásba válthat) a déli órákban keleti országrészt is elhagyja, utána már csak a konvergencia mentén fordulhatnak elő záporok, hózáporok. Az északnyugati, északi szél többfelé lesz erős. Hajnalban -2 és +4 fok valószínű, északon az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 6 fok között várható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2021.12.04: A nap folyamán nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a magas-, illetve középszintű rétegfelhőzet, délutánra már beborítja az egész országot, átmeneti vékonyodások, szakadozások azonban lehetnek a felhőtakaróban. Több napsütés az ország keleti felén várható. Érdemi csapadék estig nem valószínű. Az északnyugati szél déliesre fordul és a Kisalföld térségében megélénkül, az északnyugati határ mentén akár erős lökések is lehetnek. Hajnalban országos, kemény fagyra lehet számítani, általában -8 és -3 fok közötti értékekkel, azonban a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb, a kissé szeles északnyugati tájakon néhány fokkal enyhébb is lehet. A délutáni órákban 0, +5 fokot mérhetünk.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A csapadékos időjárás hatására továbbra is kedvezően alakul a levegőminőség. (2021.12.02. csütörtök éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hullámzó hidegfront érkezik, meleg, majd hideg fronthatás várható. Fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (2021.12.02)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem