Hétfőtől pótlóbusz jár ezen a fővárosi szakaszon: egészen novemberig tart a felújítás

Hétfőtől pótlóbusz jár ezen a fővárosi szakaszon: egészen novemberig tart a felújítás

MTI
2021. október 1. 20:01

Hétfőtől pórlóbusz jár a fogaskerekű helyett november 16-ig pályakarbantartás miatt, a munkálatok idején a Svábhegy és a Széchenyi-hegy között pótlóbusszal lehet utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteki közleménye szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni, az Orgonás és az Esze Tamás iskola megállóhely pedig a 60A és 60B járatokkal érhető el.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is. A 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között, a 60B járat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik. Mindkét busz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul, munkanapokon reggel 6 és 9 óra, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul, hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon pedig egész nap az igények szerinti Telebusz-rendszerben jár - írták. Tudatták azt is: a pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani.

A 60-as, 60A, 60B pótlóbuszokon kívül a 21-es és a 21A busz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér, a 212-es busz a Svábhegy és a Királyhágó tér, a Szilágyi Erzsébet fasorban közlekedő autóbuszok és villamosok a Széll Kálmán tér és a Szent János Kórház, az 59-es, 59B és az 59A villamosok a Királyhágó tér és a Szent János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér közötti szakaszon pótlójáratnak minősülnek, ezért ezen járatok közötti - a fogaskerekű megállóinak eléréséhez szükséges - átszálláskor nem kell új jegyet kezelni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után viszont a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05