8 °C Budapest
Poppy field on sunset, dramatic sky, fresh spring evening

Napsütés és eső váltja egymást a jövő héten: mutatjuk, meddig késik még a jó idő

2021. május 23. 20:02

Sok napsütés, de eső is várható a jövő héten. Míg kedden északnyugaton alig 15 fok feletti, délkeleten, keleten 30 fok közeli csúcsok is lehetnek, a hét további részében már inkább 15 és 20 fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pünkösdhétfőn a nap első felében a délnyugati, nyugati megyék kivételével sok napsütés lesz. A délelőtti óráktól délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, és többfelé várható a déli óráktól eső, zápor, előbb a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, majd este már az északkeleti megyékben is. Estétől a nyugati és a középső országrészben már nagyobb eséllyel zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 2-10, délután 14-23 fok között alakul (a déli, délkeleti megyékben lesz a melegebb).

Kedden főleg az ország délkeleti felén a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, ugyanakkor egy hidegfront vékonyodó, szakadozó felhősávja vonul északnyugatról délkelet felé. Az ország északnyugati felén többfelé, máshol helyenként valószínű záporeső, zivatar, néhol heves zivatar is lehet. Később nyugaton eső is előfordul. A szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is várhatók. Hajnalban 10-17, délután 16-29 fokot mérhetnek, az északnyugati országrészben lesz a hűvösebb, délkeleten, keleten a nyáriasan meleg idő.

Szerdán többnyire derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A leghidegebb órákban 4-12, napközben 19-24 fok valószínű.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. Elsősorban a nap második felében, főleg az ország nyugati, északnyugati felén elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A légmozgás élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lesz. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat a szél. A hajnali 6-14 fokról 16-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Sok helyen megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 15-22 fok között várható.

Vasárnap több helyen valószínű záporeső, zivatar. A szél helyenként erős, zivatar térségében vihar lehet. Hajnalban 4-12, a délutáni órákban 15-21 fok lesz a jellemző - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem