11 °C Budapest
Szechenyi thermal bathes one of the biggest natural hot spring spa baths in Europe in Budapest, Hungary.

Holnaptól a budapesti fürdők is megnyitnak: szigorú szabályok lesznek érvényben

2021. április 30. 13:01

Hat fővárosi fürdő is megnyit szombattól, de csak védettségi igazolvánnyal lehet jegyet venni. A18 év alattiaknak elég egy maszk is.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. májusban a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi. Szombattól a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitja meg kapuit - írják a honlapon.

A fürdőket csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluliak életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, ami diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

A fürdőigazgatóság azt kéri, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mindenki készítse elő a szükséges okmányokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?