Tulips covered with snow during spring bloom, Switzerland

Te is örülsz ennek a szép tavaszi időnek? Már nem sokáig: 10-20 cm hóval tér vissza a tél

2021. április 12. 14:55

Hétfő este nyugatról egy ciklon éri el hazánkat, a következő napokban pedig megtapasztalhatunk mindent, amit csak február tartogathat. Április közepén ez lesz már a harmadik, sarkvidéki eredetű hidegbetörés hazánkban.

Hétfőn este nyugati irányból egy ciklon érkezik hazánk fölé, és sarkvidéki eredetű, hideg légtömeget sodor a Kárpát-medencébe. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, a délutáni maximumok 6-7 fok körül alakulnak, ez a február elejére jellemző átlag. Borongós lesz az idő, a vastag felhőzetnek köszönhetően viszont éjjel sem esik fagypont alá a hőmérséklet, 1-5 fokos hajnalokra számíthatunk - írja a 24.hu.

A felhőkből pedig országszerte bőséges csapadékra is számíthatunk, a következő három napon kisebb-nagyobb megszakításokkal jó 48 órán keresztül esik majd. Általában eső, de sok helyen jelentős mennyiségű hó is hullhat.

Kedd estétől síkvidéken Somogy és Zala megyében alakulhat ki átmeneti, de több centis hótakaró, míg a Mecsekben 10-15, a Bakonyban 20-25, az Északi-középhegységben 10-20 centi hó hullhat, de ideig-óráig a Budai-hegységben is szánkózhatunk.

Ahogy az jól látszik, időjárásunk megbolondult: az észak-déli irányban hullámzó meridionális áramlás néhány naponta a váltogatja a telet a tavasszal, sőt néha a korai nyárral. A szakértő szerint, amit most tapasztalunk, az a klímaváltozás hatásaként ránk váró jövő: a kérdés csak az, hogy ez a gyakran változó szélsőségeket okozó jövő már megérkezett, vagy mindez még csak egy kilengés az időjárásban?

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?