16 °C Budapest
A group of travlers set up camp alongside of Lake Balton for the day. Swans swim along to greet the visitors.

Hiába az utazási korlátozás: 42 ezer magyarnak ez sem volt akadály

2021. április 7. 12:27

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 86%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 94%-kal csökkent.

Az összes vendégéjszaka 68%-át a belföldi vendégek töltötték el. A belföldi vendégéjszakák száma 8 ezerrel nőtt az előző hónaphoz mérten. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 90%-kal volt kevesebb az előző év februárinál.

2021. februárban az előző év azonos hónapjához képest a belföldi vendégek száma 90, a vendégéjszakáké 86%-kal lett kisebb. A vendégszám 42 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 123 ezer volt. Az éjszakák 61%-át szállodákban töltötték, ahol a csökkenés mértéke 89%-os volt. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken az előző év februári forgalom mintegy harmada (36, illetve 33%-a) jelentkezett. A visszaesés a Balatoni turisztikai régiót érintette leginkább.

A külföldi vendégek száma 95, a vendégéjszakáké 94%-kal esett vissza. A szálláshelyekre érkezett 19 ezer vendég 58 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek nagy része szállodában szállt meg, ennek ellenére az ott eltöltött éjszakák száma 5,9%-ra csökkent 2020 februárjához képest. A legnagyobb mértékű (99, illetve 96%-os) csökkenés a Balatoni turisztikai régióban, illetve Budapesten történt.

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 90 százalékkal (3,5 milliárd forintra) esett vissza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2021. februárban 1210 kereskedelmi szálláshely, köztük 473 szálloda és 538 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

2021. január–februárban az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 90%-kal kevesebb, összesen 355 ezer vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 86, a külföldiek 94%-kal kevesebb (238 ezer, illetve 117 ezer) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 90%-kal csökkent, és 6,7 milliárd forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm