Ez a vonat lassan elmegy: úgy látszik, egyetlen nagy fesztivál sem lesz 2021-ben

2021. február 19. 09:28

Hamarosan eldől, hogy lesznek-e, és ha igen, milyen feltételekkel fesztiválok Magyarországon - írja a Világgazdaság.

A lap azt írja, jól jellemzi a fesztiválpiac bizonytalanságát, hogy minden szereplő azt várja - itthon és külföldön is -, milyen döntés születik a nagy nemzetközi sportesemények, koncertek, fesztiválok esetében. Kérdés, hogy

meglépi-e egy több tízezres produkció, hogy oltáshoz köti a részvételt, ha igen, milyen formában, milyen feltételekkel

- mondta a lapnak Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Sziget, a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Mol Nagyon Balaton és az Akvárium Klub társtulajdonosa. A szakember kiemelte, a többezres koncerteken és fesztiválokon biztonságos és működőképes megoldás az lehet, ha a beoltottság a részvétel feltétele, így lát csak esélyt arra, hogy "ne menjen a kukába ez a szezon is". Az oltás elvárása azonban komoly dillemákat vet föl, amire nehéz lesz majd megtalálni az egyértelmű választ.

Lobenwein Norbert azt is elmondta, hogy bár eddig csak két nagy nemzetközi fesztivál törölte idei programját, meglátása szerint turnék és fesztiválok egész sora lép vissza hamarosan. A szakember személy szerint lehetetlennek tartja, hogy az idén megrendezzenek olyan eseményeket, amik ezrével, tízezrével vonzanak más országokból turistákat. Ezzel szemben úgy véli, a belföldi közönséget célzó programoknak jóval nagyobb az esélyük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem