6 °C Budapest

Kiadták a figyelmeztetést: havazással tör be napokon belül a tél az országba

2021. január 3. 19:03

A jövő héten már hűvösebbre, helyenként téliesebbre fordul az időjárás. Többször várható havas eső, hó, a hétvégén pedig már mínusz 10 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Hétfőn túlnyomóan borult idő várható. Délutánra a Kisalföld kivételével mindenütt megszűnik a csapadék. Késő délutántól viszont ismét elered az eső a Tiszántúlon. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben plusz 4 és 10 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.
  • Kedden többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös idő lesz, de napközben átmenetileg kissé elvékonyodik a felhőzet. Eleinte keleten többfelé, majd egyre inkább csak északkeleten, estétől pedig délnyugaton, nyugaton várható eső, az Alpokalján havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között valószínű.
  • Szerdán hajnalban és este többfelé, napközben szórványosan várható eső, északon, északnyugaton havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Néhol a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között alakul.

Friss időjárás hírek, előrejelzés, orvosmeteorológia ITT!

  • Csütörtökön kezdetben többfelé, majd északkeleten várható vegyes halmazállapotú csapadék; a Dunántúlon inkább havas eső, hó, keleten eső, havas eső, a hegyekben hó valószínű. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumok mínusz 2 és plusz 3, a maximumértékek plusz 1 és 6 fok között alakulnak.
  • Pénteken és szombaton is változóan felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban pénteken általában mínusz 5 és plusz 1, szombaton mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. Pénteken napközben 0 és plusz 5, szombaton mínusz 2 és plusz 3 fok közé melegszik a levegő.
  • Vasárnap már helyenként előfordulhat havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem