9 °C Budapest
Így közlekednek a buszok a hosszú hétvégén: változik a menetrend, sorbanállás várható

Így közlekednek a buszok a hosszú hétvégén: változik a menetrend, sorbanállás várható

2020. augusztus 17. 14:34

Az augusztus 20-i ünnepnap és az augusztus 21-ét, illetve 29-ét érintő munkanap- áthelyezés miatt változik a helyi és a helyközi autóbuszok közlekedési rendje. A hosszú hétvégén várhatóan megnövekvő utasforgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve online, valamint a Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásain keresztül megvásárolni.

Augusztus 20-án, csütörtökön a Volánbusz járatai a munkaszüneti napoknak megfelelően közlekednek, de a hetek első munkanapját megelőző napra meghirdetett járatok ezen a napon nem indulnak. Augusztus 21-én, pénteken és 22-én, szombaton a szabadnapok, míg 23-án, vasárnap a hetek első munkanapját megelőző munkanap szerint közlekednek az autóbuszok. A szombati munkanap áthelyezés miatt augusztus 28-án, pénteken a hetek utolsó munkanapjának, míg 29-én, szombaton a munkanapoknak megfelelő menetrend lesz érvényben.

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak, valamint érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

A Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50%-os és 90%-os helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez megvásárolt kiegészítő jegyekre 5% kedvezményt biztosít a Volánbusz. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán tájékozódhatnak az utasok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27