25 °C Budapest
Végrehajtókkal küzd a Karthago zenésze: szép summát követelnek tőle

Végrehajtókkal küzd a Karthago zenésze: szép summát követelnek tőle

2020. február 20. 14:33

A Karthago frontembere a napokban vett kézhez egy végrehajtói levelet, amelyben 102 ezer forint befizetésére szólítják fel. 

A zenész döbbenten szembesült az összeggel, elmondása szerint ugyanis az elmúlt négy évben - a szélvédőjén hagyott egyetlen "mikuláscsomagot" leszámítva - semmilyen értesítést vagy figyelmeztetést nem kapott az elmaradt befizetésről - írta a Blikk.

200 forintot dobtam be a gépbe a Ferenc körúton, de túlléptem a 30 percet, és a 46.-ban megbüntettek. A csekket beraktam a két ülés közé, és sajnos elfelejtettem, hogy odaraktam, így nem fizettem be a 15 ezret. Az rendben van, hogy megbüntetnek, mert lejárt az 5 perces türelmi idő, de az elfogadhatatlan, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül négy évvel később egyszer csak kapok egy cechet 102 ezerről egy dörgedelmes levél kíséretében 

- méltatlankodott a zenész, aki állítja, nem változott a címe, illetve más családtag sem vette át helyette a levelet. Emellett a végrehajtó által felsorolt díjakat is kifogásolja. A IX. kerületi parkolási osztály által kinevezett vagyonkezelő, a FEVIX parkolási igazgatóság vezetője, Fekete Gábor adott tájékoztatást az általános eljárásról. Elmondása szerint a gépjárművezetőket több ízben figyelmeztetik, mielőtt a végrehajtóhoz kerülne az ügy, de tapasztalataira alapozva a kézbesítés több helyen elcsúszhat.

2016-ban másik üzemeltető volt, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy ne kapott volna értesítést. Legalább 5 alkalommal könyvelnek kézbesítést, mielőtt végrehajtásra kerül a sor. Sok mindent láttam már, az illető külföldön tartózkodott hosszabb ideig, esetleg megromlott a kapcsolat a házastárssal, aki ugyan átvette, de nem adta tovább a címzettnek 

- nyilatkozta a parkolási igazgatóság vezetője. Szigeti ugyan befizeti a végrehajtónak a büntetést, de nem nyugszik bele a döntésbe:

A végrehajtó a levélben úgy fogalmaz, "vélelmezett kézbesítés", illetve "kézbesítési fikció", ez nekem gyanús, utána fogok járni 

- zárta Szigeti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?