13 °C Budapest

Hiába van hideg, rengetegen így közlekednek: tavasszal egyenesen eláraszthatják az utcákat

2020. február 9. 09:01

A közösségi e-rollermegosztó Lime összesítette az első budapesti téli időszak tapasztalatait a legkedveltebb útvonalakról és a legnépszerűbb időszakokról: a szilveszteri forgatag és a karácsonyi ünnepség előtt néhány órával mérték a rollerezési rekord időszakot. A különböző időjárási tényezők, mint az eső vagy a mínuszok kis mértékben befolyásolták az elektromos roller használatot.

A belváros, a körutak és az Andrássy út környéke voltak a téli időszak legtöbbször felkeresett rolleres útvonalai. A legnépszerűbb karácsonyi vásárok a belső kerületekben helyezkednek el, ezzel megnövelve az oda vezető útvonalakon a forgalmat. A Lime roller alternatív, fenntartható közlekedési megoldást nyújt a karácsonyi vásárra érkezőknek, amellyel környezetbarát módon, kevesebb károsanyag kibocsátással még a dugók és a fennakadások is elkerülhetők, amelyeket elsősorban az autók idéznek elő.

A legtöbb esetben a rollereket az “első és utolsó kilométer" megtételéhez használják, például a villamosmegállótól hazáig.

A karácsonyi időszakban, amikor a tömegközlekedési eszközök egyáltalán nem, vagy csak korlátozott ideig közlekednek, a városlakók jellemzően autóba ülve jutnak el a város egyik feléből a másikba. A legutóbbi Lime felhasználási adatokból kiolvasható, hogy a budapestiek szívesen választották a környezetbarát alternatívát: karácsonykor és szilveszter napján az e-rollerek használatának aránya 46 százalékponttal magasabb volt egy átlagos téli naphoz képest.

A rekordot a téli időszakban december 31-én jegyzik pár órával a szilveszteri mulatságok kezdete előtt. A legtöbb felhasználó úti célja a városközpont volt, ahol különböző programokon vehettek részt később az est folyamán.

Az éghajlatváltozás eredményeképp az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb manapság. A Lime a megosztáson alapuló közlekedés új kultúrájának megteremtésével, a fenntartható, környezetbarát, mindenki számára elérhető szolgáltatásával kíván szembenézni a városi élet kihívásaival. A téli időszakban az eddigi enyhe időjárás elősegítette a biztonságos közlekedést, azonban a december eleji havazások idején a Lime felfüggesztette szolgáltatását két estére, hogy biztosítsa a felhasználók testi épségét. Esős és fagyos napokon a Lime használata visszaesett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez az első tél a Lime budapesti indulása óta és egyértelműen elégedettek vagyunk az eredményekkel. Az egyre több autó, a megnövekedett forgalom és a kialakuló dugók kedvezőtlen környezeti hatást gyakorolnak a nagyvárosokra, ideértve Budapestet is. Jó azt látni, hogy a fenntartható közlekedés iránt elkötelezett városlakók télen is használják az elektromos rollereket. Ilyenkor is megtesznek minden óvintézkedést a biztonságos közlekedés érdekében, amelyre mi is mindig ösztönözzük őket

- mondta el Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm