23 °C Budapest
Négy napon át bárhol, bármikor gigavihar csaphat az országra: kiadták a figyelmeztetést

Négy napon át bárhol, bármikor gigavihar csaphat az országra: kiadták a figyelmeztetést

2019. július 26. 12:01

Négy napon át tartó elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ zivatar miatt az egész országra. A sárga jelzés péntektől hétfőig van érvényben.

Ez egész országra kiterjedő elsőfokú veszélyjelzést adott ki az OMSZ péntek-hétfő között zivatar miatt. És ha mindez nem lenne elég, pénteken, szombaton és vasárnap hőség miatt is elsőfokú veszélyjelzés lesz érvényben. 

Forrás: OMSZ

Az OMSZ tájékoztatása szerint a zivatarveszélynél az "elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!"

Forrás: OMSZ

A hőség miatti veszélyjelzés jelen esetben arra figyelmeztet, hogy a "napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű." A ha mindez nem lenne elég, lesznek olyan napok, amikor a hőség miatt másodfokú riasztás lesz érvényben, ez már azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 27 fok fölött valószínű. 

Forrás: OMSZ

Ha a zivatarok nem lennének elegek, több napon is, az ország különböző pontjain vagy teljesen egészén lecsaphat felhőszakadás is. Erre is figyelmeztet az OMSZ, jelen esetben ez a figyelmeztetés azt jelenti, hogy "intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat."

Forrás: OMSZ
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?