14 °C Budapest

Itt a titkos nyaralóhely: kevés magyar ismeri, elképesztő a strand

2019. július 2. 16:30

Kevés magyar ismeri Montenegró szépségeit, pedig aki nem szereti a zsúfoltságot, annak pont ideális a kis ország tengerparja. És nem sokkal van messzebb, mint a horvát nyaralóhelyek! A fürdőzés mellett remek túraútvonalakat is kínál az ország, rengeteg szépséget rejtenek a nemzeti parkok.

Nyár van, elárasztják a közösségi médiát a nyaralós, tengerparti fotók: a magyarok jellemzően Horvátországból, vagy az Adria más partszakaszairól posztolják ki, ahogy süttetik a hasukat. Ugyanakkor nem mindenki szereti a zsúfolt partokat, a tömegnyomort - márpedig ez Európa legtöbb nyaralóhelyére jellemző a májustól szeptemberig tartó időszakban. Nem sok lehetőségük maradt azoknak, akik el akarnak bújni a zsúfoltság elől, és nyugodtan élvezni a tengert.

Na, pont nekik találták ki Montenegrót! A kis ország partvonalának adottságai miatt rengeteg eldugott kis öbölben is lehet strandolni, és kocsival sem sokkal van messze a horvát tengerpartnál. Magyaroknak, meg amúgy az EU-s állampolgároknak még útlevél sem kell, elég egy új típusú személyi igazolvány a határátlépéshez. A fürdőzés mellett rengeteg egyéb látnivaló is van az országban: könnyen találnak maguknak elfoglaltságot a kirándulás, a városnézés szerelmesei is - ezért is ajánlja az országot a news.com.

Ide menj, ha jót akarsz!

Míg Montenegró fővárosa, Podgorica nem valami nagy látványosság, a tengerparton rengeteg csodaszép települést lelhetünk! Ilyen például Kotor, amelynek óvárosa a portál szerint olyan, mint valami mesében: macskaköves utcák, magas kastélyfalak. A város 900-1000 kilométerre van Budapesttől, kb 11 óra alatt oda lehet érni kocsival!

Amennyiben nem vágysz a városi nyüzsgésre, a Mou nevű partszakaszt neked találták ki: ám ide érdemes autóval kijönni, mert szó szerint elég messze van a nyüzsgéstől. Ellenben egy pár vízparti Airbnb-szobát még így is találni a környéken - a legtöbb tengerre néző -, így több napra is tervezhetsz! Visszatérve Kotorra: a strandolás mellett mindenképp menj fel a régi várfalra, a városra néző sziklákra. Nem kis tréning, de hidd el, megéri, mert csodálatos a kilátás! A hegymászás mellett bringát is bérelhetsz, amivel az egész öblöt körbetekerheted!

Nem sok magyar szót hallani Kotorban.

Ha már eleged van Kotorból, könnyedén továbbállhatsz: viszonylag olcsó autót bérelni például, amivel több más szép helyre is elmehetsz, az országban alig vannak távolságok. A portál szerint érdemes még megnézni a Fekete-tavat (Crno Jezero), amely a Durmitor Nemzeti Parkban található ez a tó, amely a nevével ellentétben nem fekete: káprázatos kék, fenyőfákkal és sziklás csúcsokkal szegélyezett. Mindenképp érdemes eljönni, akár csak pár órára is!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Crno Jezero remek túraútvonalakat kínál.

Kotortól egy köpésre van még Sveti Stefan is, ami gyakorlatilag egy erődítmény-falu, amely egy kis szigeten található. Egyetlen kis hídon lehet bemenni a szárazföldhöz - ugyanakkor a kis település ma már luxusüdülőként működik, méregdrága apartmanokkal, de az óvárosba mindenképpen be kell menni, ha arra jár az ember. Emellett a strandja is álomszép, megéri csobbanni egyet!

Sveti Stefanra csak egy kis hídon át lehet bemenni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem