A vonatok már járnak, csak épp állomások nincsenek: türelmet kér a MÁV

2019. május 12. 09:00

Vonatközlekedés már van, állomások azonban inkább csak elméletben léteznek a frissen felújított Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalon. Az utasok így kénytelenek építési területeken, törmelékek között, sárban megközelíteni a félkész állomásokat. A MÁV türelmet kér az utasoktól, a Közlekedő Tömeg Egyesület azonban elfogadhatatlannak tartja a szerinte balesetveszélyes körülményeket.

A vonatközlekedés nemrég megindult a felújított vágányokon, bár a Nagytétényi állomás a jelek szerint ugyanis működik, ám szemmel láthatóan sem nevezhető késznek. A peront elhagyva az aluljáró ugyan megépült, ám jelenleg nem vezet sehová. A vonatot rendszeresen használó Szirmai Klára az ATV híradójának azt mondta, az utasok két hónapja a küzdik át magukat az állomáson, de az építkezés egyik dolgozója is elhamarkodottnak érzi az átadást. Az építkezést jelenleg egyféleképp lehet elkerülni a vonathoz menet: a vágányok között, ami Klára szerint életveszélyes.

A Közlekedő Tömeg Egyesület egyik alapítója pedig arról számolt be Barosstelepen, hogy a félkész, balesetveszélyes állomások mellett a felújítás az egyesület szerint több sebből is vérzik.

Olyan milliárdos beruházásokat építenek meg, amivel az utasoknak a menetideje érdemben nem csökken, így például Ercsi környékén építenek egy elkerülő vágányt, ahelyett, hogy a budapesti szakaszon, ahol sokkal több vonat közlekedik már - plusz kapacitást biztosítanának a vonatok közlekedésére

- tette hozzá Gyöngyösi Máté. Budatétényben az is probléma az egyesület szerint, hogy itt aluljáró építés helyett inkább meghagytak egy régi, rossz állapotú felüljárót.

A MÁV abban bízik, hogy a teljes felújítás után a csökkenő menetidőnek, és a korszerű infrastruktúrának köszönhetően versenyképessé válik majd a vonat az elővárosi közlekedésben. A vasúttársaság addig az utasok türelmét kéri a kellemetlenségek miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem