8 °C Budapest

Vajon folytatódik ez a gyászos idő a jövő héten is?

MTI
2019. május 5. 17:30

Átmeneti lehűlés után újra melegszik az idő. Sok eső, napsütés, de köd is várható a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő délelőtt még országszerte kell ismétlődő esőre, záporra számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Kezdetben az Alpokalja, illetve a Bakony csúcsain, később az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazás is előfordulhat. Sokfelé lesz erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos a szél, majd az esti órákra veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett mapközben már nem várható csapadék. A szél megélénkül, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, de a szélvédett helyeken gyenge talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Szerdán a ködfoltok gyors feloszlását követően gomolyfelhős, napos idő várható. Napközben csapadék nem lesz, de estefelé a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A légmozgás megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A nappali maximumok 15 és 20 fok között alakulnak.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 4-10, napközben 10-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pénteken és szombaton több órára kisüt a nap. Pénteken elszórtan - nagyobb eséllyel keleten, északkeleten - zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Szombaton szórványosan várható eső, zápor. Pénteken még helyenként megerősödik a szél, szombaton mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet pénteken 4-10, szombaton 5-11 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 15-21, szombaton 18-23 fok között alakulnak.

Vasárnap több helyen várható eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12, a legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm