Autósok, figyelem: nagy változás jön az osztrák autópályán

Autósok, figyelem: nagy változás jön az osztrák autópályán

2018. július 25. 20:02

Jövő hónaptól jobban odaléphetnek a gázpedálra az ausztriai A1-es autópálya egyes szakaszain közlekedők - írja a Portfolio.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Augusztus elsejétől egy kísérleti program keretében már nem 130, hanem 140 km/h lesz a megengedett legnagyobb sebesség, amellyel közlekedhetnek az utazók az osztrák A1-es autópálya egyes szakaszain

 - idézi a Portfolio Norber Hofert, az Osztrák Szabadságpárt közlekedésügyi miniszterét.  A szóban forgó mintegy 130 kilométeres útszakasz az osztrák fővárost, Bécset Salzburggal összekötő A1-es autópályán található.

A közlekedési miniszter azt is elmondta, vizsgálják majd a sebességhatár megemelésének környezetre, zajszintre, illetve baleseti statisztikákra gyakorolt hatását, ezt követően pedig döntenek arról, hogy más autópályákon, illetve autópálya-szakaszokon is bevezessék a 140 km/h-s sebességhatárt, vagy pedig érvényben hagyják a jelenlegi szabályozást. A kísérlet a tervek szerint egy évig tart majd.

Európa egyes országaiban eltérő sebességkorlátozás van érvényben az autópályákon, a legszigorúbbak között vannak például a norvégok, ahol 100 km/h a megengedett maximális sebesség, míg a legmegengedőbbek a németek, ahol nincs érvényben sebesség korlátozás az autópályákon, csak ajánlott sebesség, amely 130 km/h. A 140 km/h-s tempó nem egyedülálló, Lengyelországban ugyanis törvényesen ennyivel hajthatnak az autópályákon közlekedők, illetve Bulgáriában is most emelték meg a sebességhatárt 140 km/h-ra.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?