Csak lassan vonul el a tél, éjjel még kemény mínuszok lesznek

MTI
2018. március 2. 19:00

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felétől szakadozik észak felől a felhőzet.

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felétől szakadozik észak felől a felhőzet. Átmeneti szünetekkel többfelé várható változó intenzitású, ismétlődő havazás, de eleinte északnyugaton, délen, délkeleten ónos szitálás, ónos eső, fagyott eső is valószínű.

Szombaton nagyrészt szakadozott felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután délnyugat felől ismét beborul az ég. Kezdetben délkeleten, napközben néhol, este a délnyugati határvidéken kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél élénk, főként északkeleten időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +2 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi részén anticiklon helyezkedik el, területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék csak a magasnyomás peremén fordul elő. Ugyanakkor Franciaország fölött ciklon örvénylik, amely meghatározza szárazföldünk többi vidékének időjárását. Általában erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen alakul ki csapadék; nyugaton és délen eső, középen havazás, fagyott eső, ónos eső, keleten havazás a jellemző.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Európa nagy részén még mindig több fokkal hidegebb van az ilyenkor megszokottnál, csak Nyugat- és Dél-Európában emelkedik a hőmérséklet 5 fok fölé, ott általában 8 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget déli tájain 18, 21 fokot is mérnek. Másutt továbbra is többnyire -2 és -11 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, egyre enyhébb, majd átmenetileg szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem