2 °C Budapest
Újabb poggyászbotrány Ferihegyen: ez állhat a háttérben

Újabb poggyászbotrány Ferihegyen: ez állhat a háttérben

2018. február 7. 10:00

A 444 újabb cikket közölt a ferihegyi poggyászfelnyitásokról. Most egy közel-keleti légitársasággal érkező utas bőröndjét nyitották fel, egy korábbi cikkük alapján viszont vizsgálat indult a reptéren.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Vasárnap hajnalban kapta meg bőröndjét a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren az az utas, aki a 444-nek írt levelet. Az olvasó beszámolója szerint a Qatar Airways járatával érkezett Budapestre, a landolás után 50 percet várt poggyászára, amely kinyitott cipzárral került vissza hozzá.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lap korábbi cikke után rendkívüli ellenőrzést rendelt el Ferihegyen a poggyászfosztogatások miatt. Néhány nappal ezelőtt egy olyan januári éjszakáról tudósított a lap, amikor három, különböző helyről érkező utas csomagjából is eltűntek értékek. Az üggyel Dél-Korea budapesti nagykövetsége is foglalkozott, a csomagfosztogatásokról Facebook-posztot tettek közzé, mivel az egyik károsult koreai állampolgár volt.

A 444 azt is feltárta tegnap délutáni cikkében, hogy mi állhat a sorozatos a poggyászlopások mögött. A lap szerint a légiforgalomban résztvevő cégek árversenye és az is okolható a felmerült visszaélésekért, hogy a munkaerőhiány miatt képtelenség megfelelően szűrni a poggyászokkal kapcsolatba kerülő fizikai munkásokat.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?