15 °C Budapest
Jövő héten indul a BKK e-jegye: csak ki ne fogyjon a mobilnetünk addig

Jövő héten indul a BKK e-jegye: csak ki ne fogyjon a mobilnetünk addig

2017. július 6. 21:32

Jövő hét közepén indul a BKK jegyek és bérletek digitális értékesítése. Az utazásra feljogosító bizonylatot várhatóan csak aktív internetelérés mellett tudjuk felmutatni az ellenőrnek.

Jövő hét közepétől már online is vásárolhatunk BKK jegyet vagy bérletet - árulta el az Indexnek Dabróczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. Az e-jegyek vásárlásához regisztráli kell, majd letölteni a BKK mobilalkalmazását, amin keresztül az ellenőröknek megmutathatjuk a jegyünket. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan küszöböli ki a vállalat, hogy a bliccelő utasok ne egy lementett képernyőt mutassanak fel az ellenőröknek, annyit lehet tudni, hogy a bérlet felmutatásához aktív netkapcsolatra van szükség.

Persze ez azt a kérdést is felveti, hogy mi van, ha kifogy a mobilnetünk, pláne, hogy mostanra a szolgáltatók már nemcsak korlátozzák a sebességet, ha kimerítettük a keretünket, hanem teljesen lekapcsolják az internetes hozzáférést. Ilyenkor viszont a mobilnetünk hiányában nem tudjuk felmutatni a bérletünket sem az eddig ismert információk alapján.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?