17 °C Budapest
Alig van közvécé Magyarországon

Alig van közvécé Magyarországon

2017. június 26. 10:03

Nincs elegendő nyilvános illemhely Budapesten, és ez nemcsak a magyar fővárosba látogató turistáknak, hanem a város lakóinak, különösen a hajléktalan embereknek jelent gondot.


Huszonötezer emberre jut egy nyilvános vécé Budapesten - írja a Vasárnapi Hírekre hivatkozva a Népszava. Ez a szám megdöbbentő, különösen annak fényében, hogy ma ugyanannyi közillemhely van Budapesten, mint volt 80 évvel ezelőtt.

Az ombudmsan jelentésében megállapította, a vécéhiány miatt közegészségügyi vészhelyzet alakult ki a fővárosban. Budapesten alig akad nyilvános illemhely, ha pedig - akár valamilyen betegség miatt - valaki arra kényszerül, hogy közterületen könnyítsen magán és a közterület-felügyelők vagy a rendőrök rajtakapják, azt szabálysértésért, helyszíni bírságként akár 50 ezer forintra is megbüntethetik.

A nyilvános illemhelyek többségét egyébként  a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) kezeli és működteti, ezeket 180 forintos térítési díj ellenében lehet használni. Van olyan közvécé, amit az önkormányzat működtet, ezek között akad olyan, amit ingyen lehet használni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30