14 °C Budapest

Szűkös nyár vár Gregor Bernadettre: tengerpart helyett marad a spórolás

2017. június 9. 16:45

Nehéz időszakot él Gregor Bernadett és családja, ugyanis férje elvesztette állását. Tavaly azt nyilatkozta a színésznő, hogy két fizetésből is nehezen jönnek ki. Most  a nyaraláson is spórolnak, külföldi út szóba sem jöhet.

Nehéz időszakot él Gregor Bernadett és családja, ugyanis férje elvesztette állását. Tavaly azt nyilatkozta a színésznő, hogy két fizetésből is nehezen jönnek ki. A hot! magazinnak most arról beszélt, megtanulta okosan beosztani a pénzt, így a nyári vakáció sem kerülhet veszélybe. Igaz, tengerparti nyaralás szóba sem jöhet.

A lapnak azt mondta, nem is nagyon vágyik rá. Szerinte túl sok macerával jár a pakolás, az utazás, arról nem is beszélve, hogy fölösleges pénzkidobásnak tartja. "2008-ban voltam utoljára külföldi vakáción- mondta a színésznő. Most a nyarakat a balatonparti nyaralójukban töltik.

A Balaton a sláger

Nem csak Gregor Beranedtték esküsznek a Balatonra. A KSH tavalyi, belföldi turizmust vizsgáló kiadványa szerint a magyarok legnépszerűbb úti célja Közép-Magyarország, Balaton és Észak-Magyarország. Ha a négy és annál több éjszakás utazásokat nézzük, akkor a Balaton viszi a pálmát: a magyar tenger megunhatatlan.

Ha a külföldi uatakat nézzük, az elmúlt 10 évben nagyon népszerű volt Görögország, Olaszország és persze Horvátország is a magyarok körében. Régóta vita folyik arról, hogy vajon az Adrián vagy a Balatonnál jobb-e nyaralni. Számos érv szól mind a kettő mellett. A Pénzcentrum megnézte, anyagilag melyikkel járunk jobban.

Azt találtuk, hogy a szállás ugyan sokkal olcsóbb lehet a tengerparton, mint a Balatonnál, az útiköltségek viszont ellensúlyozni tudják a különbséget. Ha a teljes költést nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy:

  • apartmannal 10 ezer forinttal,
  • hotellel 28 ezer forinttal,
  • Airbnbvel pedig 13,5 ezer forinttal

járunk jobban, ha a balatoni nyaralást választjuk. Ez alapján tehát gyakorlatilag azt kell eldöntenünk, hogy a plusz utazási idő és a plusz költségek megérik-e a plusz díjakat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Miből finanszírozzuk a nyaralást?

Sokan személyi kölcsönt vesznek fel, hogy ki tudják fizetni az egy hetes családi nyaralást. Ha a legmegfelelőbb konstrukciót választjuk, akkor sokat spórolhatunk. Ebben segíthet a Pénzcentrum kalkulátora.

Hogy megkönnyítsük a dolgodat, elvégeztünk egy gyors számítást. 200 ezer forintos hitelösszeggel, 1 éves futamidővel, és az alapbeállítással kalkuláltunk, vagyis, hogy a keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot (az otthonszépítő és ingatlanfelújításra szoló személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe).

A fenti beállítások alapján jó választás lehet  a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsöne. 16,14 százalékos THM és 17676 forintos törlesztőrsézlet mellett juthatunk hozzá a 200 ezer forinthoz. A Budapest Bank Hitel Expressz néven futó terméke is jó lehet. 24,80 százalékos THM mellett havi 18773 forintos törlesztővel fizethetjük vissza a hitelösszeget. Ha a Cetelem Mindig kéznél kölcsön fantázianevű hitelkonstrukcióját választjuk, akkor 33,18 százalékos THM-re és 19399 forintos törlesztőrészletre számíthatunk.

Címlapfotó: Mohai Balázs/MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem