1 °C Budapest
Ryanair vezérigazgatója ingyen adná a repülőjegyeket

Ryanair vezérigazgatója ingyen adná a repülőjegyeket

2017. január 31. 12:01

Tovább erősítené a versenyt a Ryanair, egyre lejjebb nyomnák a jegyárakat, egészen addig, míg ingyenesek nem lennének. A légitársaság nem tervez tengerentúli járatokat, Európára koncentrál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Handelsblattnak adott interjút a Ryanair excentrikus vezérigazgatója. Michael O'Leary szokásához híven most sem fogta vissza magát, az interjú fontosabb gondolatai:

  • a korábbi hangzatos céloktól visszalép a Ryanair, és már nem tervezi, hogy tengerentúli járatokat indítson Európából az Egyesült Államokba. Ezt persze nem azzal indokolta, hogy a hosszú útvonalak üzemeltetése nem érné meg, inkább azzal, hogy a Ryanair elsősorban a rövidebb európai útvonalaira koncentrál, ehhez rendeltek is repülőgépeket, nagyjából minden héten egy új gépet állít be a légitársaság a flottájába.
  • a Ryanair tovább erősíti a versenyt, a terv az, hogy egyre lejjebb szorítsák a jegyárakat, egészen addig, míg ingyenesek nem lesznek a repülőjegyek. "Egy nap a Ryanairnél ingyen lesznek a jegyek, ezt talán nem tudjuk elérni, mindenesetre ez a cél", mondta O'Leary, aki már korábban is beszélt erről a tervéről, amelynek lényege, hogy a jegyeladások helyett a repülőtereknél keletkező bevételekben osztozna a repülőterek üzemeltetőivel.
  • a vezérigazgató szerint a Brexit-folyamat még megfordítható. "Nagy-Britannia két éven belül szakadékba zuhan, akkor pedig az emberek azt mondják majd, újra szavazni kellene az EU-csatlakozásról", mondta O'Leary.

(Handelsblatt)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?