Ryanair vezérigazgatója ingyen adná a repülőjegyeket

Ryanair vezérigazgatója ingyen adná a repülőjegyeket

2017. január 31. 12:01

Tovább erősítené a versenyt a Ryanair, egyre lejjebb nyomnák a jegyárakat, egészen addig, míg ingyenesek nem lennének. A légitársaság nem tervez tengerentúli járatokat, Európára koncentrál.


A Handelsblattnak adott interjút a Ryanair excentrikus vezérigazgatója. Michael O'Leary szokásához híven most sem fogta vissza magát, az interjú fontosabb gondolatai:

  • a korábbi hangzatos céloktól visszalép a Ryanair, és már nem tervezi, hogy tengerentúli járatokat indítson Európából az Egyesült Államokba. Ezt persze nem azzal indokolta, hogy a hosszú útvonalak üzemeltetése nem érné meg, inkább azzal, hogy a Ryanair elsősorban a rövidebb európai útvonalaira koncentrál, ehhez rendeltek is repülőgépeket, nagyjából minden héten egy új gépet állít be a légitársaság a flottájába.
  • a Ryanair tovább erősíti a versenyt, a terv az, hogy egyre lejjebb szorítsák a jegyárakat, egészen addig, míg ingyenesek nem lesznek a repülőjegyek. "Egy nap a Ryanairnél ingyen lesznek a jegyek, ezt talán nem tudjuk elérni, mindenesetre ez a cél", mondta O'Leary, aki már korábban is beszélt erről a tervéről, amelynek lényege, hogy a jegyeladások helyett a repülőtereknél keletkező bevételekben osztozna a repülőterek üzemeltetőivel.
  • a vezérigazgató szerint a Brexit-folyamat még megfordítható. "Nagy-Britannia két éven belül szakadékba zuhan, akkor pedig az emberek azt mondják majd, újra szavazni kellene az EU-csatlakozásról", mondta O'Leary.

(Handelsblatt)

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16