8 értékes apróság, amit ingyen elvihetsz a szállodából

8 értékes apróság, amit ingyen elvihetsz a szállodából

2016. október 1. 16:05

Korábban írtunk arról, hogy a magyarok milyen elképesztő dolgokat nyúlnak le a szálláshelyekről, előfordult például, hogy a vendégek a macskát is magukkal vitték. Vannak azonban olyan dolgok, amiket nyugodtam elvihetünk magunkkal, ugyanis a szoba ára tartalmazza azt.

Ingyenes bicikli használat

Egyre több szálloda biztosít a vendégeinek ingyenes bicikli használatot, ez különösen olyan városokban jöhet jól, ahol rosszul kiépített a tömegközlekedés vagy ahol a biciklis közlekedés kiemelt szerepet kap.

Ingyen palackozott víz

Ha idegen helyre utazunk (különösen, ha külföldre), érdemes palackozott vizet inni, mivel az eltérő összetétel miatt emésztési rendellenességek léphetnek fel a helyi víz fogyasztásától. Több hotel ezt ingyen adja a vendégeinek, amiért nem számol fel a minibárhoz hasonló költséget.

Ingyen reggeli

Már az olcsó szállások között is sok olyan akad, ahol a szoba árában benne van a reggeli is. Ennek előnye, hogy így a helyi ételeket fogyaszthatjuk, és általában olcsóbban jövünk ki, mintha elmennénk egy közeli étterembe.

Ingyenes szobaszerviz

A szobaszerviz már-már természetes, hogy benne van az árban, azonban ha végig gondoljuk, akkor ez egy igen fontos extra szolgáltatás. Persze a szobapincérnek szokás némi borravalót adni, ezzel sem árt kalkulálni.

Ingyen kávé, tea

Ahol nincs szobaszerviz, ott sokszor a hotelszobában találunk kávéfőzőt, teafőzésre alkalmas készüléket. Ha nagy kávéfogyasztók vagyunk, akkor ezzel sokkal jobban járhatunk, mintha egy helyi kávézóba ülnénk be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ingyen gyümölcs

Sok szállásadó egy tál friss gyümölccsel kedveskedik a vendégeinek. Ha nincs kedvünk vásárolni, de a gyümölcs iránti vágyunkat szívesen enyhítenénk, akkor jól jöhet, ha a szobánkban van néhány szem alma vagy narancs.

Ingyenes tisztítóhasználat

Az ingyenes tisztító használata igen jól jöhet, ha egy fontos ruhadarabunk váratlanul bepiszkolódik, de akik hosszabb időre maradnak, azoknak eleve ilyen szolgáltatást nyújtó szállást érdemes keresnie. Az olcsóbb helyeken rendszerint nincs tisztító, viszont a mosókonyha használata benne van az árban.

Ingyen újság

Több hotel ingyenesen adja vendégeinek az újságot, ami jól jön annak, aki minden reggelét a hírekkel indítja. Ezzel egyébként arra is könnyebben rá lehet venni a vendéget, hogy a hotelben fogyassza el a reggelijét, ami némi plusz bevételt hozhat a konyhára.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?