31 °C Budapest
Ide rejtsd a pénzed nyaraláskor, ha nem akarod, hogy lenyúlják + videó

Ide rejtsd a pénzed nyaraláskor, ha nem akarod, hogy lenyúlják + videó

2016. augusztus 9. 16:49

Amikor egy hotelszobában nyaralunk, jogosan gondolhatjuk, hogy a széfszolgáltatásnak köszönhetően teljes biztonságban vannak az értékeink. Ez azonban hiú ábránd, néhány széfszakértő ugyanis bebizonyította, hogy gyerekjáték kinyitni ezeket a trezorokat. Mutatjuk, hogyan védekezz a trükkös tolvajok ellen.

A nyaralás alatt sokan hotelekben szállnak meg, ahol gyakran a szobában is található széf, ahova az iratainkat, kulcsainkat és némi pénzt tehetünk. Azt gondolhatjuk, hogy értékeink a szobánkban várnak majd minket, azonban a Daily Mail szakértői feltárják, hogy nem is olyan nehéz kinyitni ezeket a széfeket.

Tényleg mindenünket ellophatják?

A széfek egy részénél egy alapbeállítás van érvényben, amelyet módosíthatunk, azonban sok páncélszekrény az alapbeállítással bármikor kinyitható. Ha a bűnözők tudják, hogy milyen típusú páncélszekrényünk van, akkor azt is tudják, hogy mi az alapkód, amivel minden széf nyitható.

Persze nem ez az egyetlen módszere a tolvajoknak, egy tenyér méretű mágnessel és egy zoknival kevesebb, mint öt másodperc alatt nyithatók ki az egyszerűbb széfek. Az értékeink ellopásához csupán a szobánkba kell bejutniuk, a kártyás rendszereknél ezt a széf kinyitásához hasonlóan tudják megoldani a bűnözők.

Más módszer is működhet a széf kinyitásához, egy csavarhúzóval (vagy egy ehhez hasonló tárggyal) is feltörhetjük a trezort. Az alábbi videóban mutatják be, hogy a pótkulcsos széfeket mennyire egyszerű kinyitni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mit tehetünk a trükkös tolvajok ellen?

Természetesen senki nem szeret nagyobb összegekkel és az útlevelével mászkálni egy külföldi városban, ráadásul a tengerpartra sem célszerű magunkkal vinni az értékeinket, ráadásul az is előfordulhat, hogy a hotelszobában nincs széf.

Mit tegyünk ilyenkor?

  • Tegyünk úgy, mintha a szobánkban lennénk, tegyük ki a "Ne zavarjanak!" táblát és kapcsoljuk be a tévét!
  • Hagyjunk egy kisebb összeget egy jól hozzáférhető helyen (pl: éjjeli szekrény fiókja), ugyanis a tolvaj ezt megtalálva talán nem is kutat más után.
  • Tegyük a pénzt egy leragasztott borítékba, amit az üres szemetes aljára rögzítünk. Ez a trükk működhet az éjjeli szekrény fiókjának aljára, vagy az asztal aljára ragasztott borítékkal is. Ha van a szobában vasalódeszka, akkor ebbe is elrejthetjük az értékeinket.
  • Ha tényleg elszántak vagyunk, akkor akár a tévét hátulját vagy a telefont szétszedve is találhatunk rejtekhelyet az értékeinknek.
  • Régi trükk, de hatásos, ha egy vízhatlan zacskóba tesszük a pénzünket, amit a WC-tartályba teszünk bele.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?