19 °C Budapest
Tényleg ennyibe kerül kijutni az Olimpiára?

Tényleg ennyibe kerül kijutni az Olimpiára?

2016. július 31. 10:01

A magyarok nagyrészt a televíziók előtt szurkolnak az olimpiai válogatottnak, Rio de Janeiróba csak kevesen követik a sportolókat - írja közleményében Trivago.hu

Összehasonlítva a szálláskereső weboldal  2016-os Olimpia idejére (augusztus 5-21.) leadott szálláskereséseket az előző hónap azonos időszakára leadott keresésekkel, a magyarok részéről nem tapasztalható megnövekedett érdeklődés Rio de Janeiro szálláshelyei iránt.

A leglelkesebb szurkolók az ausztrálok, akiknél a júliusi "olimpiamentes" időszakhoz képest 14-szer többen keresték a riói szállásokat a játékok idejére. Az angoloknál 9-szeresére, az új-zélandiak esetében ötszörösére nőtt az érdeklődés, emellett az Egyesült Államokból, Argentinából és Mexikóból is sok szurkoló érkezik majd a brazil városba.

Az Olimpia idejére Rio de Janeiróban az átlagos szállásár 88 000 forint - a legdrágább napok augusztus 13. (98 300 forint), augusztus 19. (94 000 forint), valamint augusztus 6. és 12. (93 300 forint).

Ami pedig a repülőjegyeket illeti: a Pelikan.hu repülőjegy-értékesítő portál adatai szerint jobban jártak, akik nem ragaszkodtak a budapesti induláshoz; az előző hónapban akciósan akár körülbelül 140 000 forintból is megoldhatták az oda- és visszautat a magyar szurkolók. Prágából jelenleg 270 000 forint, bécsi indulással pedig 330 000 forint körül lehet találni retúr repjegyet Rióba.

A jelenlegi legolcsóbb repülőjegy budapesti indulással 380 000 forint körül mozog.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?