13 °C Budapest

Tényleg ennyibe kerül kijutni az Olimpiára?

2016. július 31. 10:01

A magyarok nagyrészt a televíziók előtt szurkolnak az olimpiai válogatottnak, Rio de Janeiróba csak kevesen követik a sportolókat - írja közleményében Trivago.hu

Összehasonlítva a szálláskereső weboldal  2016-os Olimpia idejére (augusztus 5-21.) leadott szálláskereséseket az előző hónap azonos időszakára leadott keresésekkel, a magyarok részéről nem tapasztalható megnövekedett érdeklődés Rio de Janeiro szálláshelyei iránt.

A leglelkesebb szurkolók az ausztrálok, akiknél a júliusi "olimpiamentes" időszakhoz képest 14-szer többen keresték a riói szállásokat a játékok idejére. Az angoloknál 9-szeresére, az új-zélandiak esetében ötszörösére nőtt az érdeklődés, emellett az Egyesült Államokból, Argentinából és Mexikóból is sok szurkoló érkezik majd a brazil városba.

Az Olimpia idejére Rio de Janeiróban az átlagos szállásár 88 000 forint - a legdrágább napok augusztus 13. (98 300 forint), augusztus 19. (94 000 forint), valamint augusztus 6. és 12. (93 300 forint).

Ami pedig a repülőjegyeket illeti: a Pelikan.hu repülőjegy-értékesítő portál adatai szerint jobban jártak, akik nem ragaszkodtak a budapesti induláshoz; az előző hónapban akciósan akár körülbelül 140 000 forintból is megoldhatták az oda- és visszautat a magyar szurkolók. Prágából jelenleg 270 000 forint, bécsi indulással pedig 330 000 forint körül lehet találni retúr repjegyet Rióba.

A jelenlegi legolcsóbb repülőjegy budapesti indulással 380 000 forint körül mozog.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem