25 °C Budapest
Meglepő adatok: egyre több magyar utazik külföldre

Meglepő adatok: egyre több magyar utazik külföldre

2016. június 14. 08:34

Jelentősen megnőtt a magyarok utazási kedve és ezzel párhuzamosan a pénzköltési hajlandósága is az első negyedévben - írja a KSH legfrissebb adataira hivatkozva a Világgazdaság.

A magyarok az év első három hónapjában 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre, 17 százalékkal többször, mint egy évvel korábban.

Ennél is nagyobb mértékben, az egy évvel korábbi szinthez képest 32 százalékkal, 164 milliárd forintra emelkedett az utazások során elköltött pénz összege. Az előző években maximum 90-110 milliárd forintot költöttek külföldön.

Gilyán Csaba, a KSH főosztályvezető-helyettese azt mondta, a növekedés mértéke a statisztikusokat is meglepte. A schengeni belső és külső határokon egyaránt rendkívül erős volt a forgalom, innen ered a magas adat.

Az adatokban nemcsak a turisztikai motivációjú utak, hanem az egyéb, így például a munkavállalási, vásárlási, tanulási és üzletelési célú utazások is szerepelnek.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?