1 °C Budapest
Magyar Állami Luxusvasutak lehet a MÁV új neve

Magyar Állami Luxusvasutak lehet a MÁV új neve

2016. március 3. 19:47

Azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen, az elegáns körülmányek kialakítása jól halad - mondta Tasó László, az NFM államtitkára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen

 - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

A versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Tavaly belföldön több mint 135 millió utas tett meg közel 7 milliárd kilométert a MÁV-Start vonalain.

Az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást

- mondta Tasó László.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A társaság stabilizálta gazdálkodását, amivel megteremtette annak az alapjait, hogy a vasutas az utasra és a minél értékesebb szolgáltatásra tud koncentrálni.

A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte: 2016-ban 150-nel növelik a jegyvizsgálók létszámát a szolgáltatások színvonala és az utastájékoztatás javítása érdekében.

Idén megújul a meglévő járművek 5 százalékának belső utastere, és tovább csökken a balatoni utazások menetideje, a déli parti fejlesztésekkel a nyári menetrendben 15-30 perces menetidő-csökkentést tapasztalhatnak az utasok

 - mondta. Kifejtette: a korszerű Flirt motorvonat flotta már 108 vonatból áll, és idén uniós támogatással újabb 15 járművel bővül. Így egyre több vonalon európai színvonalú szolgáltatást kapnak az utasok véleménye szerint.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?