Magyar Állami Luxusvasutak lehet a MÁV új neve

2016. március 3. 19:47

Azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen, az elegáns körülmányek kialakítása jól halad - mondta Tasó László, az NFM államtitkára.

A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen

 - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

A versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Tavaly belföldön több mint 135 millió utas tett meg közel 7 milliárd kilométert a MÁV-Start vonalain.

Az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást

- mondta Tasó László.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A társaság stabilizálta gazdálkodását, amivel megteremtette annak az alapjait, hogy a vasutas az utasra és a minél értékesebb szolgáltatásra tud koncentrálni.

A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte: 2016-ban 150-nel növelik a jegyvizsgálók létszámát a szolgáltatások színvonala és az utastájékoztatás javítása érdekében.

Idén megújul a meglévő járművek 5 százalékának belső utastere, és tovább csökken a balatoni utazások menetideje, a déli parti fejlesztésekkel a nyári menetrendben 15-30 perces menetidő-csökkentést tapasztalhatnak az utasok

 - mondta. Kifejtette: a korszerű Flirt motorvonat flotta már 108 vonatból áll, és idén uniós támogatással újabb 15 járművel bővül. Így egyre több vonalon európai színvonalú szolgáltatást kapnak az utasok véleménye szerint.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17