Te is rajongsz az esős időjárásért? Akkor örülni fogsz

2016. február 19. 16:01

Pénteken dél, délnyugat felől észak, északkelet felé haladva még átvonul egy csapadékzóna az ország fölött, estétől egyre többfelé elered az eső, általában véve 5-15 mm csapadék eshet, de nyugaton és északon ennél több is hullhat - írja az Időkép.hu.

Bár szombat hajnalra az elmúlt napokéhoz képest jobban lehűl a levegő, de azért komoly fagy nem várható, napközben pedig több órára kisüt a nap. Vasárnap a melegfront hatására kezdetben több helyen valószínű eső, északkeleten a magasabban fekvő helyeken, ahol még hidegebb a levegő, havas eső néhol esetleg hó is lehet. Délután azonban már napsütésre is számíthatunk, főként a Dunántúlon. Változékony időben lesz részünk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

KATTINTS! Friss időjárás hírek aloldalunkon

Szombaton napközben a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, estefelé növekszik meg északnyugat felől erősen a felhőzet, és este az északi területeken már eső is lehet. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között alakul.

Vasárnap reggel borult lesz az ég, majd vékonyodik, csökken a felhőzet, délután a Dunántúlon már kisüt a nap. Eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein kezdetben havas eső, hó is lehet. Délután már csak az ország északkeleti harmadán eshet. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm