13 °C Budapest
Szigorúbb szabályok jöhetnek az ubereseknél: betiltják a szolgáltatást?

Szigorúbb szabályok jöhetnek az ubereseknél: betiltják a szolgáltatást?

2016. február 10. 17:01

A kormány előtt van az előterjesztés azzal kapcsolatban, hogy még szigorúbban lépjenek fel az Uberrel szemben - mondta egy szerdai sajtótájékoztatón Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára a vs.hu tudósítása szerint. Az új szabályozás gyakorlatilag a szolgáltatás betiltását jelenti.

A kormány elkötelezett amellett, hogy szigorúan fellépjen a jogellenesen, a magyar jogszabályokat teljes mértékben figyelmen kívül hagyó, adót nem fizető Uber ellen" - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Fónagy János parlamenti államtitkár a vs.hu cikke szerint. Meg akarja akadályozni a kormány a jogsértően működő, adót nem fizető "uberes taxis tevékenységet".

Fónagy János azt követően beszélt erről az MTI beszámolója szerint, hogy az NFM, 16 taxis szervezet, a közlekedési hatóság, a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) képviselői egyeztettek az Uber-taxizással összefüggő kérdésekről. Hozzátette: ez az előterjesztés a szerdai kormányülés napirendjén szerepel.

A politikus kiemelte: a kormány mai ülésén tárgyalja azt az előterjesztést, mely szerint az uberezésen kapott sofőröknek már a helyszínen levennék a rendszámát a rendőrök. Fónagy szerint nem csak adózási gondok vannak, hanem az Uber-sofőrök semmilyen más előírást sem tartanak be, így például

  • nincs fuvarozói engedélyünk,
  • nem végeztek személyszállítási tanfolyamot,
  • nem mentek át a taxisoknak kötelező szigorúbb egészségügyi vizsgálaton,
  • de például amíg a taxisoknak elő van írva, hogy maximum hány éves lehet az autójuk, illetve legalább mekkorának kell lennie a csomagtartónak, addig az Uberesek ezt a szabályt sem tartják be.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Uber hollandiai központja minden együttműködést megtagadott, letiltották a szolgáltatást ellenőrizni kívánó NAV-osok bankkártyáit, mondhatni "agresszív" volt a magatartásuk. Az államtitkár szerint egyébként részben ennek is köszönhető a keményebb kormányzati fellépés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az NFM közleménye kitért arra is, hogy elmúlt hetekben a rendőrség számos alkalommal szabott ki akár 800 ezer forintos bírságot az előírásos személyi és műszaki feltételeket nem teljesítő sofőrökre.

Az államtitkár elmondta, a taxisok kezdeményezésére a tárca megvizsgálja a feketepiaci taxizást megalapozó mobiltelefonos applikáció letiltásának lehetőségét is.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?