Alig használják az M6-os autópályát

Alig használják az M6-os autópályát

2015. szeptember 9. 08:35

Tavaly többet használták autóikat a magyarok, főként az autópályák forgalma nőtt. Az évente egy vagyonba kerülő M6-oson így is csak lézengenek az autók, pláne a Budapesttől legtávolabbi szakaszokon - írja a Napi.hu.

A reáljövedelmek emelkedése, az olcsóbb üzemanyag és a felpörgő használtautó-import egyszerre magyarázza azt, hogy tavaly nőtt Magyarország közútjainak forgalma. A gépjárművek összesített futásteljesítménye országos átlagban 3,8 százalékkal nőtt, ezen belül a személygépkocsi-forgalom 4,7 százalékkal emelkedett, a tehergépkocsi-forgalom 0,1 százalékkal csökkent 2013-hoz képest a Magyar Közút Nonprofit Zrt. adatai szerint.

Ez a növekedés sem volt elég ahhoz, hogy a költségvetésnek évi több mint százmilliárd forintba kerülő, ppp-konstrukcióban épült autópályák egyikén, a Budapestet Péccsel összekötő M6-oson érdemi forgalom folyjon. Itt az átlagos napi forgalom - ún. személygépkocsi egységben számolva - csupán 10,5 ezer darab volt.

Ez azt jelenti, hogy az M6-os legtöbb szakaszán a kapacitáskihasználtság 10-20 százalék közötti, de Tolnában van példa 10 százalék alatti értékekre is, miközben a maximumot a fővárosi bevezető egyik szakasza jelenti, 36 százalékkal.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?