Nehogy autóba ülj hétvégén: megbénul a főváros

2015. április 24. 19:02

Most hétvégén a felújítások miatti forgalomkorlátozások mellett két nagyobb rendezvény is lesz Budapesten. A Dunai Regatta szombaton egész nap és vasárnap délelőtt zajlik, míg a kerékpáros felvonulás szombaton délután lesz megtartva városszerte.

Április 25-én és 26-án rendezik a Dunai Regatta hajóversenyt Budapesten a Műegyetem rakparton, ezért szombat hajnaltól vasárnap reggel 8 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és az Erzsébet híd között, valamint szombaton hajnaltól vasárnap délig a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között. A BKK kéri az autósokat, hogy aki teheti, a rakpartok lezárása idején a pesti rakpartot válassza a budai helyett, mivel a forgalomkorlátozások miatt - különösen szombaton - torlódások alakulhatnak ki.

Szombaton délután várhatóan 15 és 19 óra között kerékpáros felvonulást rendeznek számos belvárosi fő közlekedési útvonal lezárásával. Emiatt ebben az időszakban Budán az Irinyi József utca-Október huszonharmadika utca-Bocskai út-Karolina út-Budaörsi út-Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút által határolt területen belül és a Budai alsó rakpart lezárással nem érintett szakaszán lesz akadályoztatva a közlekedés.

Pesten a Ferenc körút-József körút-Rákóczi út-Thököly út-Hungária körút-Róbert Károly körút által határolt területen belül nehéz lesz közlekedni. A BKK tanácsolja a fővárosiaknak, hogy szombaton délután ne menjenek autóval a belvárosba, helyette válasszák a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalakat. A forgalomkorlátozások miatt szombaton számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul, ezért indulás előtt tájékozódjanak a változásokról.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?