6 °C Budapest

Valentin-napra is megtelnek a szállodák

MTI
2015. február 13. 17:02

Akciós ajánlatokkal készültek a Valentin-napra a magyarországi szállodák, ahol az MTI tudósítói által készített körkép szerint kiemelkedően magas lesz a foglaltság.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI-nek elmondta: a szállodák februárban az évszaknak megfelelő akciós csomagajánlatokkal készülnek a farsangi illetve Valentin-napi időszakra. Mivel idén a Valentin-nap hétvégére esik, sokan használják ki a lehetőséget, és pihenéssel töltik wellness-szállodában - tette hozzá. A szakértő szerint

jellemzően a három -, négycsillagos szálláshelyek keresettek, és a fürdővárosok népszerűek.

Már szerdán délelőtt 90 százalék fölött járt a szobafoglalás Valentin napot is magában foglaló hétvégére a bükfürdői Danubius Health Spa Resort szállodában a szállodaigazgató tájékoztatása szerint. A kétszáz szobával, önálló gyógy- és élményfürdővel rendelkező szálloda a családok körében is egyre népszerűbb, vendégeik nagyobb része belföldről, kisebb része pedig elsősorban Csehországból, Ausztriából és Németországból érkezik. A Valentin-nap alkalmából egy romantikus gyertyafényes vacsorát, ezt követően pedig szintén gyertyafényes, hangulatos fürdőzést ajánlanak vendégeiknek.

Zalában főként a gyerekes családok foglalásainak köszönhetően teltházzal várja a Valentin-napi hétvégét a Hévízhez közeli Alsópáhokon működő Kolping Hotel Spa & Family Resort. A 450 ágyas szálloda igazgatója szerint a foglaltság nem annyira a szerelmesek ünnepének, mint inkább a farsangi programjaiknak köszönhető. Hozzátette: ezen a hétvégén sem kiemelt árakkal, hanem a téli szezonban szokásos árakon kínálták szobáikat, ennek is köszönhető, hogy a januári csendesebb időszak után februárban már minden hétvégéjükön kiemelkedően magas a foglaltság. A vendégek háromnegyede magyar, a többi német turista.

Pest megyében is megteltek a wellness szolgáltatásokat nyújtó hotelek, közöttük elfogytak a helyek a monori háromcsillagos superior Nyerges Hotel Termálban. A szálloda igazgatója kiemelte, hogy rendkívül nagy volt az érdeklődés a Valentin-naphoz kacsolódva, és nem is tudtak minden érdeklődőt fogadni. A szobákat két héttel vagy még korábban lefoglalták, a vendégek főleg belföldiek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Teltházat könyvelhet el a Szentendre történelmi belvárosában található négycsillagos Bükkös Hotel & Spa az igazgató tájékoztatása szerint. Valentin-napi romantikus ajánlatukban egy-egy pohár bor, gyertyafényes vacsora is szerepel. A vendégek, akiknek 80 százaléka belföldi, két éjszakát és három napot tölthetnek el a dunakanyari városban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem