22 °C Budapest

Hajdú Péterék egy magyar család éves költségvetését nyaralták el

2015. január 23. 11:05

Elképesztő tempóban szórják a pénzt a legismertebb magyar hírességek. Hajdú Péterék például 4 millióért a Maldív-szigeteken, míg Kasza Tibiék 2,5 millióért Thaiföldön pihenik ki idén télen (is) a dolgos hétköznapokat. Eközben egy átlag magyar családnak főként belföldi pihenésre futja, és a statisztikák szerint mindezt fejenként maximum 90 ezerből kell megoldaniuk. Persze csak és kizárólag akor, ha sikerül egyáltalán ennyit megspórolni éves szinten.

Csak úgy repkednek a milliók, ha valamelyik magyar hírességről olvasunk a sajtóban. Nemrég a Bors készített egy nagyobb összeállítást, amelyben Hajdú Péter és Sarka Kata, Kasza Tibor és barátnője, valamint Varga Viktor, Liptai Claudia, és Bereczki Zoltán luxusutazását vették górcső alá. Mint írják, ők ugyanis nyaralási szokásaikban már hasonlítanak a világsztárokra: télen napsütötte és méregdrága helyeken pihennek.

Hajdú Péterék a Maldív-szigeteken vakációznak egy tengerparti luxusszállodában. A bulvárlap számításai szerint egy ilyen négyfős családi nyaralás ára a repülőjegyekkel együtt akár négymillió forint is lehet. De nem kerülhet kevesebbe Kasza Tiborék egy hónapos thaiföldi kiruccanása sem. Habár nem luxusszállodában, hanem egy szerény tengerparti házban laknak, egy ilyen hónap két főnek akár két és fél millió forintba is fájhat.

KATTINTS! Szexi fotók: ilyen bolt sem volt eddig Magyarországon

Varga Viktor szintén Thaiföldön múlatja az időt szüleivel. Elutazása előtt azt mondta, három hónapot akar a festői környezetben tölteni. Bár nem mindig szállodában alszik, a fentiek ismeretében három főnek minimum tízmillió forintot számolhatunk az útra. Velük azonban még egyáltalán nem ért véget a Bors rangos listája. Információik szerint Liptai Claudia jelenleg Ausztráliában lazít, Bereczki Zoltán pedig Indonéziában vészeli át az itthoni hideg napokat - ezen utazások ára is minimum egymillió forint lehet.

Mindez csak álom egy átlag magyar családnak

A Magyar Turizmus Zrt. tavaly nyáron publikált felmérése szerint a magyar családok többségének maximum belföldi pihenésre futja. A lakosság mintegy 70 százaléka a határokon innen tervezi a feltöltődést, közülük minden harmadik a Balatont választja. Ráadásul azok sem mennek feltétlenül messzire, akik külföldi utazásra készülnek. A legnépszerűbb úti cél Horvátország, amit Görögország, Olaszország, Románia (Erdély) és Bulgária követ.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ellentétben a sztárokkal, a magyar turista átlagosan 5 napot szán szabadságából nyaralásra, amelyre belföldön 90, külföldön pedig 150 ezer forintot tervez elkölteni.

Ráadásul a legtöbb családnak erre a néhány napos feltöltődésre is úgy kell összekuporgatnia a pénzt. A KSH legfrissebb adatai szerint ugyanis a nettó átlagkereset Magyarországon 154 500 forint; ezen belül a fizikai munkát végzők 105 700 forintot, míg a szellemi foglalkozást űzők 209 100 forintot vihetnek haza.

Az átlagos fizetéssel, és családonként két keresővel számolva tehát éves szinten 3 millió 708 ezer forintos keretből gazdálkodhatnak a magyar családok.

Nos, ebből nemhogy egy Hajdúék féle luxuspihenésre nem futja, de néha még a legalapvetőbb dolgokra se. Az állandó költségek ugyanis jelentősen megterhelik a családi költségvetést. A statisztikák szerint a legnagyobb terhet a lakásfenntartási kiadások jelentik; a gáz-, a villany- és a vízszámla egy kétgyermekes család esetében akár a 70 ezer forintot is meghaladja, nem beszélve az egyéb tételekről (közös költség, TV, telefon, internet, stb.).

Emellett a magyar családok százezreit sújtják különböző hitelek, néha egyszerre több is (lakáshitel, autóhitel, személyi kölcsön, stb.). A törlesztőrészletek pedig havi szinten átlagosan 50-60 ezer forintnál többet is kitehetnek. Mindehhez jönnek még hozzá az élelmiszerre, a közlekedésre, a ruházkodásra, a gyógyszerekre, vagy éppen a biztosításokra fordított összegek. Így tehát az sem meglepő, hogy felmérések szerint a legtöbb magyar család azért nem képes takarékoskodni, mert többnyire már az is nagy siker, ha nem futnak ki minden hónapban a költségvetésből.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM