23 °C Budapest

10 éve nem volt ilyen: itt lehet még síelni a hétvégén

MTI
2013. március 30. 09:24

Húsvétkor is nyitva lesz a dobogókői sícentrum, ahol az elmúlt egy nap alatt csaknem húsz centiméternyi friss hó esett; emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy sportolásra alkalmas hó legyen húsvétkor a térségben.

Dobogókőn péntek délig nagy pelyhekben szakadt a hó, vastagsága jelenleg a sípályák alján 40-45 centiméter, míg a csúcson eléri, néhol meghaladja a fél métert is - tájékoztatta Lőrincz László, a sportlétesítmény vezetője.

A hegyre vezető utak jól járhatók, a parkolót is szabaddá tették, a mellette sorakozó 3 méter magas hókupacokból a gyerekek az ünnepek alatt akár húsvéti nyuszit is építhetnek.

A sícentrum vezetője úgy fogalmazott: noha 30 éve dolgozik a hegyen, nem emlékszik arra, hogy az elmúlt évtizedekben húsvétkor sportolásra alkalmas hó lett volna Dobogókőn, illetve ebben az időpontban nyitva lett volna a létesítmény. A mostani ünnepek alatt azonban ideális feltételek mellett lehet majd síelni a 980, illetve az 1170 méteres lesiklópályán, és a felvonó is működik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?