9 °C Budapest

Napi 80 milliót hagynak nálunk az osztrák turisták

Pénzcentrum
2013. február 15. 11:03

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete frissen elkészítette éves jelentését az osztrák beutazóforgalmunk 2012. évi értékeléséről. A jelentés szerint a KSH előzetes adatai alapján az elmúlt esztendőben sikerült megőrizni minden idők legjobb eredményét: az Ausztriából érkező vendégéjszakák száma 799 ezer volt, ami 34 ezerrel (+4,5%) több, mint a 2011-es esztendőre vonatkozó előzetes adat. Tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált osztrák turisták száma megközelítette a 300 ezret, ami ugyancsak rekorderedmény.

Az osztrákok utazási kedve élénk, felmérések szerint a felnőtt lakosság több mint 70 százaléka továbbra is potenciális turistának tekinthető. Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, aminek nagy része turisztikai célú költés volt.

A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot "fizetnek be" a hazai költségvetésbe - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?