23 °C Budapest

Napi 80 milliót hagynak nálunk az osztrák turisták

Pénzcentrum
2013. február 15. 11:03

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete frissen elkészítette éves jelentését az osztrák beutazóforgalmunk 2012. évi értékeléséről. A jelentés szerint a KSH előzetes adatai alapján az elmúlt esztendőben sikerült megőrizni minden idők legjobb eredményét: az Ausztriából érkező vendégéjszakák száma 799 ezer volt, ami 34 ezerrel (+4,5%) több, mint a 2011-es esztendőre vonatkozó előzetes adat. Tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált osztrák turisták száma megközelítette a 300 ezret, ami ugyancsak rekorderedmény.

Az osztrákok utazási kedve élénk, felmérések szerint a felnőtt lakosság több mint 70 százaléka továbbra is potenciális turistának tekinthető. Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, aminek nagy része turisztikai célú költés volt.

A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot "fizetnek be" a hazai költségvetésbe - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?