12 °C Budapest

Torkos Csütörtök után jön az újabb akció

Pénzcentrum
2013. január 25. 05:32

Jövő csütörtökön rendezik meg a 2013-as Torkos Csütörtök akciót. Az éttermek mellett idén is részt vesznek az eseményen szállodák, panziók, magánszállások - több mint száz helyen várják a vendégeket kedvezményes ajánlatokkal.

Január 31. és február 3. között ajándékok, kedvezmények várnak minden torkoskodót egy igazi télűző hosszú hétvégével 100 hazai szálláshelyen. A 750 étterem mellett több tucat szálloda, panzió és magánszállás kínál hosszú hétvégéket, torkos csomagokat, extra fürdőjegyet és kedvezményes szobaárakat.

A szálláshelyi akció célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. Jelenleg több tucat szálláshely kedvezményes ajánlatai között lehet válogatni. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhatnak - még január 28-ig - amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő "hosszú hétvégére" speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki.

Változatos ajánlatok

Minden szálláshely mást és mást talált ki, van, aki ajándék vacsorával kedveskedik, van, ahol a szoba árát fogyaszthatjuk le az étteremben, sok helyen 10-50 százalékos kedvezménnyel szállhatunk meg.

A hévízi Hotel Európa Fit munkatársai a Pénzcentrum.hu-nak elmondták: most először vesznek részt az akcióban, és nem kedvezményekkel, hanem ajándékokkal várják a Torkos Csütörtök résztvevőit. A vendéket érkezéskor egy üveg bort és gyümölcsök várják, valamint forraltbor-kóstoláson is részt vehetnek. Ezen felül egy ötezer forint értékű wellness-utalvánnyal kedveskednek a vendégeknek.

Zamárdiban a négycsillagos Hotel Wellamarin üdvözlő itallal, félpanziós ellátással, karneváli bállal, gyerekeknek mini diszkóval és ajándék csokibundás gyümölcsökkel várja a torkoskodni vágyókat.

A gyopárosfürdői négycsillagos Hotel Corvus Aqua fél áron kínálja ételeit, italait és a szobaárakat is megfelezték. Standard kétágyas szobában, gazdag büféreggelivel, napi többszöri belépésre jogosító fürdőbelépővel éjszakánként 13 100 forintért pihenhetjük ki a torkoskodás fáradalmait.

A négy csillagos superior besorolású Thermal Hotel Visegrád egy náluk elköltött, félárú, Torkos csütörtöki ebéd vagy vacsora után kedvezményes szálláslehetőséget biztosít. Dunai panorámás, kétágyas szobában fejenként 12 975 forintért pihenhetjük ki a lakomát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pörögnek az éttermek is

Múlt hétfőn indult az éttermi helyfoglalás, azóta duplájára emelkedett a Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermek száma (jelenleg már a 750-et . A Pénzcentrum.hu információi szerint több olyan étterem is van - például Budapest belvárosában- ahol már nincs szabad asztal jövő csütörtökre. Sok vendéglátóhelyen már csak este 8, 9 óra után találhatunk szabad asztalt, ugyanakkor ebédidőre még jó eséllyel próbálkozhatunk.

Fontos változások az idei évben

A szervező Magyar Turizmus (MT) Zrt. tájékoztatása szerint a magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén - a néphagyománytól eltérően -nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp - az étterembe járás szempontjából szintén népszerű - Valentin (Bálint) napra esik. Az MT Zrt. ezért - a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve - 2013. január 31-én szervezi meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy 2013. január 31-én egész nap - teljes nyitvatartási idejük alatt - 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is) fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50 százalékos kedvezmény!

Külön erre az alkalomra készített úgynevezett "Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen korábban jogos panasz merült fel, 2013-ra sem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt. Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek egészen 2013. január 28-án 16 óráig jelentkezhetnek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem