-2 °C Budapest

Több közterületes járja a villamosokat jövőre

MTI
2012. december 27. 15:35

Januártól több közterület-felügyelő segíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőreinek munkáját - közölte a központ és Budapest Főváros Közterület-Felügyelete (BFKF) csütörtökön.

A közterület-felügyelők bevonásával a BKK célja az, hogy csökkentsék a bliccelés arányát és megőrizzék a menetdíjbevételeket. Mivel a közterület-felügyelő hivatalos személy, ezért hatósági jogosultsággal szólíthatja fel az utast a személyazonosságának igazolására, így az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók kiszűrése és a pótdíjak beszedése egyszerűbb és hatékonyabb lehet - olvasható a BKK közleményében. Hozzátették: az ellenőrök és az utasok biztonságát is növeli az intézkedés, mivel a közterület-felügyelők felléphetnek a zsebtolvajokkal, illetve a rongálókkal, randalírozókkal szemben is.

A BKK és a BFKF 2011-ben kezdte bevonni a közterület-felügyelőket az ellenőrzésekbe. Azóta a központ adatai szerint 253 százalékkal több helyszíni pótdíjat szedtek be, 99 százalékkal kevesebb utas távozott intézkedés nélkül.

A 2011-es 50,1 milliárd forint menetdíj-bevételi tervet mintegy 2,35 százalékkal, 1,14 milliárd forinttal teljesítette túl a BKV. A 2012. január-április között 17,7 milliárd forint tervét 1,9 százalékkal, a BKK 2012. május-október között tervezett 25,4 milliárd forint menetdíj-bevételét pedig 2 százalékkal teljesítette túl.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19