11 °C Budapest

Több közterületes járja a villamosokat jövőre

MTI
2012. december 27. 15:35

Januártól több közterület-felügyelő segíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőreinek munkáját - közölte a központ és Budapest Főváros Közterület-Felügyelete (BFKF) csütörtökön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közterület-felügyelők bevonásával a BKK célja az, hogy csökkentsék a bliccelés arányát és megőrizzék a menetdíjbevételeket. Mivel a közterület-felügyelő hivatalos személy, ezért hatósági jogosultsággal szólíthatja fel az utast a személyazonosságának igazolására, így az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók kiszűrése és a pótdíjak beszedése egyszerűbb és hatékonyabb lehet - olvasható a BKK közleményében. Hozzátették: az ellenőrök és az utasok biztonságát is növeli az intézkedés, mivel a közterület-felügyelők felléphetnek a zsebtolvajokkal, illetve a rongálókkal, randalírozókkal szemben is.

A BKK és a BFKF 2011-ben kezdte bevonni a közterület-felügyelőket az ellenőrzésekbe. Azóta a központ adatai szerint 253 százalékkal több helyszíni pótdíjat szedtek be, 99 százalékkal kevesebb utas távozott intézkedés nélkül.

A 2011-es 50,1 milliárd forint menetdíj-bevételi tervet mintegy 2,35 százalékkal, 1,14 milliárd forinttal teljesítette túl a BKV. A 2012. január-április között 17,7 milliárd forint tervét 1,9 százalékkal, a BKK 2012. május-október között tervezett 25,4 milliárd forint menetdíj-bevételét pedig 2 százalékkal teljesítette túl.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00