16 °C Budapest

Szerdán újra áremelés a kutakon

Pénzcentrum
2012. november 19. 16:03

Ezúttal csak a benzin esetén jön emelés szerdán a kutakon, így több egymás követő árcsökkentés után 2 forinttal drágábban tankolhatjuk az üzemanyag literjét. A dízeleseket nem érinti az emelés, a gázolaj literje nem változik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szerdától bruttó két forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára most nem változik - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 388,6, a gázolajét pedig bruttó 408,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (2 Ft-os benzinár emelés és a gázolaj árának változatlanságával) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 405-406 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét 9 forinttal drágábban, a gázolajét ugyancsak 9 forinttal, de olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 2,3 százalékos emelkedésnek, a dízel esetén 2,2 százalékos csökkenésnek felel meg.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20